Tilburg Innovation Center (TIC) en Vrouwen ontmoeten Vrouwen (VOV) bieden gratis ondernemersspreekuur

Op donderdag 18 september, tijdens de European Social Innovation Week, starten TIC en VOV met een gratis ondernemersspreekuur voor alle ambitieuze ondernemers in Tilburg en omliggende gemeenten met een hulpvraag.

Door het vertrek van de Kamer van Koophandel uit Tilburg begin dit jaar, is er geen aanspreekpunt meer voor ondernemers in de regio Tilburg. Het initiatief van het ondernemersspreekuur is bedoeld om een deel van die leemte in te vullen en de ondernemers weer een mogelijkheid te geven hun vragen te kunnen stellen. Het spreekuur vindt de eerste keer plaats in Gebouw 88 (Spoorzone) van 9.00-12.00 uur.

Na deze eerste keer zal het ondernemersspreekuur dit jaar maandelijks plaats vinden.Op dat moment zitten diverse ervaren en deskundige adviseurs uit verschillende vakgebieden klaar om met ondernemers een antwoord te vinden op hun vragen. De overige spreekuren vinden plaats op 16 oktober, 20 november en 11 december op wisselende locaties (zie ook de website van beide organisaties).

Tilburg Innovation Center is een stichting die er op is gericht om groeiende en vernieuwende ondernemers te helpen om te groeien. Op basis van ondernemerschap, innovatie, kennis, creativiteit en samenwerking worden ondernemers geholpen om hun bedrijf en/of vernieuwende idee verder te ontwikkelen. TIC werkt daarbij samen met verschillende partners, zoals ervaren ondernemers, overheden, investeerders en kennisinstellingen

Zo is onder andere een samenwerking ontstaan met het netwerk Vrouwen Ontmoeten Vrouwen. Dit netwerk richt zich vooral op vrouwen en ondernemerschap en de positie van vrouwen in besturen en toezichthoudende organen. Onlangs heeft de gemeente Tilburg positief gereageerd op het verzoek om een Women Business Center op te zetten.

“We weten uit ervaring dat er bij vrouwelijke ondernemers andere vragen leven en er ook een andere aanpak is gewenst. Diversiteit brengt het beste uit twee werelden samen. Deze pilot van een ondernemersspreekuur samen met TIC is daarom ook interessant. Beide organisaties staan voor de kracht van een netwerk aanpak en willen snel naar praktische oplossingen zoeken en succesvolle samenwerkingen stimuleren.”vertelt Berna Trommelen, namens het VOV Bestuur.

“De samenwerking  tussen TIC en VOV zorgt voor een mooie kruisbestuiving. Zo kan TIC haar deskundigheid op gebied van groei, innovatie en ondernemerschap inzetten en daarmee het Women Businness Center ondersteunen, en tegelijkertijd onze wederzijdse netwerken vergroten om meer kansen te creëren voor de ondernemers” aldus Ron Jalving, bestuurder van TIC

Wij nodigen alle ondernemers van harte uit om binnen te lopen en hun vragen te stellen. Iedere ondernemer met drive wordt geholpen. Ondernemers die specifieke vragen hebben kunnen het best vooraf direct contact opnemen met het TIC (06 13322936)  of met het VOV (06 51 767 225) .

Logo-VOV