Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1799 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg is klaar voor 57e Warandeloop

Dit weekend staat een van de mooiste plekken van Tilburg in het teken van Nederlands grootste veldloopevent. In de Oude Warande wordt voor de 57e keer de Internationale Loket.nl Warandeloop Tilburg georganiseerd. Zoals gewoonlijk kent dit evenement een tjokvol programma met voor ieder wat wils. De verwachtingen van de organisatie: 5.500 deelnemers en minstens zoveel toeschouwers. 

Warande by Night

Vorig jaar werd er voor het eerst een nieuw onderdeel toegevoegd aan de Warandeloop: Warande by Night op de vrijdagavond. Het vernieuwde onderdeel werd goed ontvangen en dat resulteert dit jaar bijna in een verdubbeling in deelnemers. Wat je kunt verwachten:

  • Glow-in-the-dark effecten
  • Onvoorspelbare en maffe pitstops
  • Meer dan 1000 verlichte deelnemers
  • Acts van de Tilburg Cowboys
  • Afterparty van 19.00 – 22.30 in grote horecatent met live acts en DJ’s
  • Sfeer proeven? Bekijk de trailer van het evenement!

Crossgala’s

Het Europese Crossgala, de Brabant 6 Nations Cup, vormt de start van het Lotto Crosscircuit en kent een sterk deelnemersveld. Vorig jaar mocht Khalid Choukoud, na vier tweede plaatsen op rij, eindelijk plaatsnemen op de hoogste podiumtrede. Ondanks de moordende concurrentie is hij gebrand zijn podiumplaats te verdedigen. Met onder andere Dennis Licht, Koen Raeymakers, Michel Butter en Roy Hoornweg is het deelnemersveld ijzersterk. Daarbuiten geniet Choukoud Europese tegenstand uit landen als Duitsland, Oekraïne, Frankrijk, Italië, Tsjechië en de Belgische equipe die het meest in het oog springt.

Bij de vrouwen verwacht de organisatie ook een spannende strijd. Het 22-jarige toptalent, Sifan Hassan, is blikvanger. Maar zelden doet ze mee aan Nederlandse wedstrijden. Hassan won de Warandeloop in 2013 en 2014 en is ook dit jaar topfavoriet. De concurrentie zal de winst echter niet cadeau geven. Maureen Koster, Andrea Deelstra en een groot aantal Europese toppers staan te popelen om Hassan van haar troon te stoten.

Ondanks de concurrentie verwacht de organisatie twee Nederlandse zeges: bij de dames Sifan Hassan en bij de mannen Khalid Choukoud.

Recreanten

Buiten het Europese atletiekgeweld is er ruim baan voor recreanten. Zo zijn er wandeltochten, trimlopen en zelfs een halve marathon. De zaterdag staat voornamelijk in het teken van de jeugd. Zo kan de TSK Cross rekenen op bijna 700 basisscholieren. Hierna is het de beurt aan jeugdatleten, komend uit heel Nederland. Daarbuiten doen er ook traditiegetrouw genoeg Belgen mee.

Andere onderdelen zijn de Van Spaendonck Businessrun, wedstrijden voor masters en wedstrijden voor g-atleten.

Het belooft een druk, gezellig en bijzonder weekend te worden in de Oude Warande. Kijk op www.warandeloop.nl voor alle informatie over bijvoorbeeld starttijden en route naar het event toe.

Sfeerproeven

Wil jij alvast sfeerproeven? Bekijk dan snel de fotoalbums op onze website of onderstaande sfeerimpressie.

Reageer op dit bericht