Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1633 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg komt in actie voor Serious Request 2015

Met de feestdagen in zicht komt Nederland weer massaal in actie voor 3FM Serious Request. Een week lang zamelen 3FM DJ’s geld in voor het Rode Kruis en ook Tilburg komt in actie om mee te helpen. 

Dit jaar staat het glazen huis in het Limburgse Heerlen. Bij DJ’s Giel Beelen, Paul Raberink en Tilburger Domien Verschuuren kun je een week lang plaatjes aanvragen voor geld. Dit jaar gaat de opbrengst naar jongeren en kinderen in oorlogsgebieden. Op Kerstavond (24 december) wordt bekend gemaakt voor hoeveel geld er is opgehaald. Wil je ook een steentje bijdragen aan Serious Request 2015? Dan kun je zelf een actie bedenken of mee helpen aan de acties die al op touw zijn gezet in Tilburg.

Op de foto

Zaterdag 12 december gaan studenten van de Rooi Pannen Elien, Jamie en Maxime op pad met een fotograaf van Tilburg.com. Hoewel wij nooit geld vragen voor een foto is dat zaterdag net iets anders. In ruil voor een (kleine) donatie wordt er door fotograaf Bas Haans een mooie foto van je gemaakt! Zoals altijd kun je deze de dag erna terug vinden op Tilburg.com. Overdag zijn de studenten op het Piusplein en in de binnenstad te vinden, ’s avonds zijn ze bij het Lichtfeest Piushaven.

Meer acties in Tilburg

  • Het Tilburgse duo We Are Loud organiseert 22 december een benefiet optreden in Studio Tilburg. Voor tien euro help je het goede doel én heb je een leuke avond uit.
  • In Wijkcentrum Heyhoef vindt zondag 13 december een kledingevent plaats. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur kun je er tweede hands kleding kopen.
  • De Rode Kruis Studentendesk in Tilburg doet natuurlijk ook mee. Daar kun je tussen december 14 december en vrijdag 18 december je lege flessen doneren.

Heb je ook een actie die in dit rijtje thuis hoort? Laat dit dan achter in de reacties of zet het in de agenda van Tilburg.com door dit formulier in te vullen.

Stille ramp

Het doel van Serious Request dit jaar is actueler dan ooit: scholing en ontwikkeling van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. Op dit moment kunnen er bijna 50 miljoen kinderen en jongeren niet (regelmatig) naar school of een beroepsopleiding volgend als gevolg van conflict. Het Rode Kruis gaat met de opbrengst van Serious Request deze kinderen en jongeren helpen. Lees meer over deze stille ramp op de website van 3FM Serious Request.

Reageer op dit bericht