Nieuws

drive in bioscoop
Let op! Dit artikel is al 472 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg krijgt deze zomer een drive in bioscoop met bijpassende live optredens

Tilburg krijgt een eigen drive in bioscoop met het allernieuwste type LED-scherm. Van 17 juli t/m 30 augustus wordt de parkeerplaats van het Koning Willem II Stadion omgetoverd tot de Fabulous Tilburg Drive In waar films op groot beeld worden vertoond met optredens van onder meer Danny de Munk en DJ Paul Elstak. 

Volgens Amerikaans model kunnen bezoekers vanuit hun auto van films en optredens genieten. Per auto nemen maximaal twee personen plaats. Op aanwijzing van de organisatie krijgen auto’s een plek toegewezen. Het geluid van de films komt via je eigen radio in de auto binnen en bij optredens worden koptelefoons uitgereikt. De capaciteit per filmvertoning of optreden is maximaal 80 personenauto’s.

Erg leuk detail trouwens. Als je iets lekkers te eten of te drinken wilt bestellen, kan dat door je alarmlichten aan te zetten. Dan weet het horecapersoneel te vinden.

Films in combinatie met live optredens

“Bijzondere tijden vragen om bijzondere ervaringen. Juist in deze tijd willen wij mensen een unieke beleving meegeven. Films in combinatie met live optredens van artiesten die een duidelijke link hebben met de film, dat is pas uniek. In je auto via de radio het geluid binnen krijgen en op een enorm LED-scherm een film zien, dat is een ervaring op zich.” Aldus Jeroen Rosenberg, één van de organisators van Fabulous Tilburg Drive In.

Deze films en optredens kun je verwachten

Het programma bestaat uit films die gekoppeld worden aan live optredens. In de eerste week worden o.a. de films Ciske de Rat en All Stars vertoond en begeleid door een live optreden van Danny de Munk. De documentaire Thunderdome en de film New Kids Turbo zijn gekoppeld aan een live DJ-set van Paul Elstak. Ook de Youtuber Dylan Haegens is van de partij en presenteert zijn eigen film live.

In samenwerking met Tilburg Trappers wordt de documentaire Mannen met Baarden vertoont en treedt Frank Smeekens live op. Ook wordt er een speciale Lady’s Night met o.a. John Beerens goodiebags en een optreden van Tim Douwsma en een speciale Roze Maandag vertoning geprogrammeerd.

Ticketverkoop

De organisatie van Fabulous Tilburg Drive In bestaat uit Jeroen Rosenberg van Aangenaam Evenementen, Timon Cobben, Francis Zelak en Stefano Faddo van First Impression. Tickets voor filmvertoningen in de ochtend kosten €7,50 en in de middag €15,- per persoon. De film en liveoptreden combinatiedeal kost €25,- per persoon. Voor het volledige programma en de tickets kun je eens deze website bekijken.

Reageer op dit bericht