Nieuws

Stadsstrand
Let op! Dit artikel is al 249 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg krijgt deze zomer tóch een stadsstrand: Theaters Tilburg blijkt reddende engel

De geruchten gingen al een tijdje, maar vandaag blijkt de kogel door de kerk: Tilburg krijgt deze zomer tóch een stadsstrand! Niet in de Piushaven (waar voorheen Waterjump gevestigd was), niet in de Spoorzone (waar Beachy geen vergunning voor kreeg), maar recht voor de schouwburg van Theaters Tilburg.

Het strandje, inclusief foodtruck, stoeltjes en palmbomen, komt te liggen in de hoek tussen restaurant Lucebert en de Studiozaal van de Schouwburg. Op maandag 8 juli kun je voor het eerst met je voetjes in het zand. Het strand wordt pas vlak voor de start van het theaterseizoen opgeruimd. Ook leuk om alvast in je agenda te zetten: op 12 juli is de officiële opening.

Reddende engel

Toen Rob van Steen, directeur Theaters Tilburg, las dat de gemeente geen plek voor Beachy zag in de Spoorzone, besloot hij zelf een voorstel te doen. Het theater sluit in de zomermaanden voor twee maanden haar deuren en het plein voor de deur heeft een horecavergunning: één plus één is twee. Daarnaast wil Rob hiermee laten zien hoe levendig het nieuwe Stadsforum in de toekomst kan worden.

Ontmoetingsplek

Het stadsstrand moet, volgens initiatiefnemer Tim Frenken, een laagdrempelige plek worden voor mensen om elkaar te ontmoeten. Een plek waar je lekker kunt zonnen en barbecueën, net als op elk strand! Je kunt er dus de hele zomer terecht, maar let wel op: alleen met goed weer.

Reageer op dit bericht