Nieuws

skeeleren in Tilburg
Let op! Dit artikel is al 85 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Skeeleren in Tilburg: check hier 6 gave routes in de omgeving

Is het jullie al opgevallen? Sinds de quarantaine zijn er weer heel erg veel Tilburgers die hun skeelers onderbinden en de hort op gaan voor een sportieve skeelertocht. Skeelers zijn dan ook niet aan te slepen. Wij zetten een aantal gave routes voor je op een rijtje om te gaan skeeleren in Tilburg en omgeving. 

Gave skeeler routes

Ben jij op zoek naar leuke routes om af te leggen? We houden er rekening mee dat de ondergrond fijn is om te skeeleren, je weinig hinder hebt van verkeer en verkeerslichten.

#1: Route langs het kanaal

Langs het kanaal kun je vanaf het centrum tot ver in de Reeshof skeeleren op geasfalteerde fietspaden. Er is genoeg ruimte, je geniet van de natuur en het skeelert lekker door.

#2: Reeshofdijk

Woon je in de Reeshof? Dan is een tourtje naar de stad skeeleren zeker de moeite waard. De Reeshofdijk is een fijne en natuurrijke route en je kunt onderweg (bij het Wandelbos) of in de stad (bij Intermezzo) jezelf ook nog eens trakteren op een heerlijk ijsje.

#3: Bels lijntje

Wil je de omgeving leren kennen? Via het Bels Lijntje skeeler je zo via een fijn fietspad van Tilburg naar bijvoorbeeld Riel.

#4: Rode fietspad richting Oisterwijk

Vanaf de Spoorlaan kun je het rode fietspad richting Oisterwijk op. Je kruist de velden van het voormalige Longa, geniet van de natuur en omgeving van Berkel-Enschot en Oisterwijk en het fietspad zelf is ook fijn om op te skeeleren.

Deze tocht is ook leuk om te combineren met Moerenburg. Ook in dit prachtige gebied vind je een hoop verharde wegen.

#5: Spoorpark Tilburg

Het Spoorpark is volledig afgesloten van verkeer. Je kunt hier heerlijk skeeleren en kleine rondjes maken. Ook is er een inline baantje waar degene met echt goede skills hun talent kunnen laten zien.

#6: Het Leijpark

Het Leijpark is heerlijk met al die verharde paden. Zeker als je wat minder geoefend bent met skeeleren, is het hier goed vertoeven.

Nog meer tips

Maar we hebben nog veel meer tips. Zo heeft de website GPStracks.nl een sightseeing tour van 22 kilometer door Tilburg gemaakt. Ook heeft het in Tilburg bekende evenement De Verbeeten Challenge jaarlijks een skeelertocht. Dit evenement is helaas wegens het coronavirus verplaatst, maar de route kun je al wel skeeleren. Ben je al ervaren en kun je langere afstanden afleggen? Dan is deze tour van 40 kilometer door de omgeving wel iets voor jou.

Reageer op dit bericht