Skeeleren in Tilburg: check hier 8 gave routes in de omgeving

skeeleren tilburg

Skeeleren is sinds vorig jaar ongekend populair. Steeds meer Tilburgers trekken er dan ook met hun skeelers ondergebonden op uit. Maar waar kun je allemaal heen skeeleren? Wij zetten een aantal gave routes voor je op een rijtje om te gaan skeeleren in Tilburg en omgeving. 

Foto: Fabian Spooren

Gave skeeler routes

Ben jij op zoek naar leuke routes om af te leggen? We houden er rekening mee dat de ondergrond fijn is om te skeeleren, je weinig hinder hebt van verkeer en verkeerslichten.

#1: Route langs het kanaal

Langs het kanaal kun je vanaf het centrum tot ver in de Reeshof skeeleren op geasfalteerde fietspaden, fijn om op te skeeleren dus. Er is genoeg ruimte, je geniet van de natuur en het skeelert lekker door.

#2: Reeshofdijk

Woon je in de Reeshof? Dan is een tourtje naar de stad skeeleren zeker de moeite waard. De Reeshofdijk is een fijne en natuurrijke route en je kunt onderweg (bij het Wandelbos) of in de stad (bij Intermezzo) jezelf ook nog eens trakteren op een heerlijk ijsje of iets anders lekkers.

#3: Bels lijntje

Wil je de omgeving leren kennen? Via het Bels Lijntje skeeler je zo via een fijn fietspad van Tilburg naar bijvoorbeeld Riel.

#4: Rode fietspad richting Oisterwijk

Vanaf de Spoorlaan kun je het rode fietspad richting Oisterwijk op. Je kruist de velden van het voormalige Longa, geniet van de natuur en omgeving van Berkel-Enschot en Oisterwijk en het fietspad zelf is ook fijn om op te skeeleren. Het pad is volledig afgesloten van het verkeer.

#5: Spoorpark Tilburg

Het spoorpark is een super omgeving om een klein rondje te skeeleren en het is volledig afgesloten van het verkeer. Ook is er een inline baantje waar degene met echt goede skills hun talent kunnen laten zien. De wegen om het spoorpark heen zijn ook fijn om op te skeeleren en zo kun je dus je rondje vergroten.

#6: Het Leijpark

Het Leijpark is heerlijk met al die verharde paden. Zeker als je wat minder geoefend bent met skeeleren, is het hier goed vertoeven.

#7: Moerenburg

Moerenburg is een mooi natuurgebied in Tilburg. Mensen wandelen hier graag om te genieten van de mooie natuur om zich heen. Maar dat kan natuurlijk ook op skeelers. Er zijn verschillende wegen in Moerenburg en een hoop daarvan zijn fijn om op te skeeleren.

#8: Jan Pijnenburg Wielerparcours

Het Jan Pijnenburg Wielerparcours is een 2,1 km lange wielerbaan gelegen in de Reeshof. Je kunt op dit parcours fietsen, wielrennen, snelwandelen en natuurlijk: skeeleren! Je krijgt toegang met het parcours met een pasje, deze pas ter waarde van €10,- euro kun je kopen bij Zwembad Reeshof, Recreatiebad Stappegoor, Sportcomplex Drieburcht en Sportcomplex T-Kwadraat.

Nog meer tips

Maar we hebben nog veel meer tips. Zo heeft de website GPStracks.nl een sightseeing tour van 22 kilometer door Tilburg gemaakt. Ook de Friday Night Skate heeft verschillende routes samengesteld. Deze vind je in dit artikel. Ben je al ervaren en kun je langere afstanden afleggen? Dan is deze tour van 40 kilometer door de omgeving wel iets voor jou.