Tilburg sluit zich aan bij VisitBrabant als Travel Trade Partner

Inkomend toerisme is een groeimarkt. De afgelopen jaren stijgt het aantal bezoekers naar Nederland bovengemiddeld. Ook voor 2017 verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) dat de groei in het toerisme doorzet. De afgelopen twee jaar heeft VisitBrabant haar strategie uitgebouwd om meer mensen die van verder weg komen te verleiden voor een bezoek aan Brabant en ze te stimuleren langer te verblijven en meer te besteden. Reden voor Tilburg om zich ook als Travel Trade partner bij VisitBrabant aan te sluiten.

Fotobijschrift: v.l.n.r. Pim Sybesma, Heleen Huisjes, Erik de Ridder en Pieter de Jong.

Op woensdag 16 november ondertekenden Erik de Ridder (Wethouder van Tilburg), Pieter de Jong (directeur Citymarketing Tilburg), Heleen Huisjes (directeur VisitBrabant) en Pim Sybesma (manager International Trade) bij VisitBrabant op het Stadskantoor de partnerovereenkomst. Andere Travel Trade Partners zijn De Efteling, Eindhoven365, de gemeente ’s-Hertogenbosch, Het Noordbrabants Museum, Van Gogh Brabant, Libéma (Beekse Bergen) en Heusdens Buro voor Toerisme.

Mobiliseren van de touroperator markt

Via een uitgebreid traveltrade-programma interesseert VisitBrabant een groot netwerk van internationale pers, touroperators, cultuurverenigingen, busmaatschappijen, riviercruisemaatschappijen en andere organisatoren van vooral groepsreizen doorlopend voor het Brabantse vrijetijdsaanbod. VisitBrabant richt zich daarbij op de Brabantse Iconen en omarmt themajaren als Van Gogh (2015), Jheronimus Bosch (2016) en Mondriaan tot Dutch Design (2017). Dat leidt tot een groter bereik en een duidelijk onderscheidend vermogen in het internationale speelveld.

Erik de Ridder: ‘Als wethouder van Tilburg ben ik buitengewoon trots op mijn stad. De samenwerking met VisitBrabant biedt ons de mogelijkheid om nog meer mensen kennis te laten maken met alles wat onze prachtige stad te bieden heeft.’ Pieter de Jong: “Van oudsher is Tilburg een stad die zich steeds weer vernieuwt. Altijd in beweging. In ieder seizoen. Dat maakt het een verrassende stad die je wilt blijven ontdekken.”