Nieuws

337780_nieuws_detafelvaneen_260213.jpg
Let op! Dit artikel is al 1667 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg start met landelijk initiatief De tafel van één

Serie tafelgesprekken maakt vrouwen bewust van hun kansen
Vandaag is in Wijkcentrum 't Sand De tafel van één gestart. Een serie tafelgesprekken voor vrouwen zonder werk en uitkering. Ruim 60 vrouwen deden mee. De tafel van één maakt vrouwen bewust van hun kwaliteiten en kansen op een opleiding, een baan, een eigen onderneming of vrijwilligerswerk.

Aan tafel
Vaak willen vrouwen (weer) aan de slag maar weten ze niet waar ze moeten beginnen. De tafel van één helpt deze vrouwen op weg. Vrouwen komen vijf ochtenden bij elkaar aan een gezellige tafel in de buurt en praten onder begeleiding van een een gespreksbegeleider, de zogenoemde tafelbuddy, over zichzelf en hun toekomst. Dankzij een bijzondere gespreksmethode inspireren en motiveren de vrouwen elkaar.

Reacties van vrouwen die al eens meededen
De tafel van één staat inmiddels in 14 steden door het hele land. Meer dan 2000 vrouwen gingen de Tilburgse vrouwen al eens voor. Deelneemsters vertellen hierover:

“Aan De tafel van één heb ik ervaren dat ik zelf aan het roer sta. Ik kan meer dan ik dacht en ik ontmoet allerlei nieuwe mensen.”

“Na de tafel kom je in actie. Doordat je bewuster bezig bent met wat je echt waardevol en belangrijk vindt. Je leert anders te kijken en zet daadwerkelijk een volgende stap.

Deelnemen?
Inschrijven als deelnemer of tafelbuddy kan via: www.detafelvaneen.nl of het landelijke telefoonnummer 06-8305 1874.
Deelname is gratis.

De tafel van één is een initiatief van vrouwenplatform WOMEN Inc. in opdracht van het ministerie van OCW en in samenwerking met de gemeente Tilburg, Werkplein Midden-Brabant en Feniks.

Na de gesprekken kunnen vrouwen bij de gemeente Tilburg, Werkplein Midden-Brabant en Feniks terecht voor ondersteuning en begeleiding bij het vinden van de juiste baan, vrijwilligerswerk of opleiding.

Reageer op dit bericht