Nieuws

tilburg tifosi
Let op! Dit artikel is al 665 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg Tifosi brengt met gigantische spandoeken een ode aan de stad

Wat een prachtige avond in het Koning Willem II Stadion afgelopen zaterdag. Willem II won in een kolkend stadion met 2-1 van FC Emmen en mag zich daarmee koploper van de Eredivisie noemen. Maar wat misschien nog wel mooier was: de schitterende sfeeractie van Tilburg Tifosi voorafgaand aan de wedstrijd. 

Foto: Jules van Iperen

De afgelopen jaren liet Tilburg Tifosi, de sfeergroep die zorgt voor de aankleding in het stadion, al een visitekaartje achter. Met onder andere een gigantisch spandoek in de kuip tijdens de Bekerfinale. Afgelopen weekend was het weer raak. Bij opkomst rolde er een gigantisch spandoek van 2240 vierkante meter over de complete lange zijde van het doek. Het doek werd begeleid door een spandoek op het veld van 112 meter breed en 3 meter hoog. Daarmee is het de grootste sfeeractie die ooit in het Koning Willem II Stadion heeft plaatsgevonden.

Zomer doorwerken

De gehele zomer werkten tientallen vrijwilligers urenlang aan het spandoek. Het doek werd gestikt, getekend en daarna beschilderd met honderden liters verf. De avond voor de wedstrijd werd de actie voorbereid en werd het doek dat honderden kilo’s weegt klaargelegd in het stadion. Het eindresultaat is prachtig.

Collectie

Om zo’n actie te bekostigen wordt is er behoorlijk wat geld nodig. Dit haalt Tilburg Tifosi op tijdens de jaarlijkse collecte. Aanstaande zondag staat er voorafgaand aan Willem II – Feyenoord weer een collecte op het programma. Ben jij fan van deze sfeeracties?, geef dan gul! Wil je liever online doneren? Dat kan! Check deze website en maak je bijdrage over als je wilt blijven genieten van zulke acties.

Willem II – Feyenoord

Willem II – Feyenoord begint zondag 1 september om 16:45 uur. Kaarten zijn te koop via de website van Willem II. Wil jij kans maken op vrijkaarten? Doe mee aan de prijsvraag op onze website.

Reageer op dit bericht