Nieuws

bevrijdingsconcert
Let op! Dit artikel is al 701 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg viert Bevrijdingsdag met bevrijdingsconcert in de Piushaven

Ook dit jaar strijkt het gratis toegankelijke bevrijdingsconcert weer neer in de Tilburgse Piushaven. Vanaf 20:30 uur kan heel Tilburg vanaf de kade of bootje in de Piushaven genieten van het concert. Het concert bestaat uit een mooie mix van klassieke muziek. 

Foto: Corné Hannink

Bevrijdingsconcert in de Piushaven

Het is inmiddels de vierde keer dat het concert in de Piushaven wordt georganiseerd door het Oranje Comité Tilburg. Het is een licht klassiek concert in de sfeer van Concert op de Amstel en het voor de stad zo kenmerkende Kruikenconcert. Uiteraard kun je het carnavaleske dan wegdenken.

Het programma bestaat uit een mix van klassieke muziekstukken in combinatie met enkele modernere nummers, allemaal in het teken van de vrijheid. Gezien de fantastische weersvoorspellingen belooft het een prachtige avond te worden aan het water, met bootjes, lichtjes en het Nederlandse rood-wit-blauw.

Bevrijdingsconcert 2018

Festival Orkest van het Zuiden

De muziek wordt verzorgd door het Festival Orkest van het Zuiden. Zij nemen een aantal goede Tilburgse solisten mee. Ook de Dutch Pipes & Drums doen dit jaar weer mee.

Ben je benieuwd hoe het concert er in Tilburg uitziet? Check hieronder de fotoreportages die zijn gemaakt door onze fotografen andere jaren.

Ook dit jaar is fotograaf Corné Hannink aanwezig. Kom je hem tegen? Lach dan eventjes vriendelijk naar hem en je ziet de foto een dag later in ons fotoalbum verschijnen.

Reageer op dit bericht