Nieuws

Tilburg vlagt
Let op! Dit artikel is al 35 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg vlagt: Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in coronatijd

Vanwege het coronavirus en de bijbehorende maatregelen van het kabinet zullen de nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag ook anders zijn dan de voorgaande jaren. Ook de herdenking op de Amsterdamse Dam gaat dit jaar niet door. Om je betrokkenheid te laten blijken tijdens deze bijzondere dagen roept de gemeente op om je Nederlandse vlag zichtbaar te maken op 4 en 5 mei tijdens Tilburg vlagt.

Tilburg vlagt

Tilburgers worden opgeroepen om op maandag 4 mei de vlag halfstok te hangen. Op dinsdag 5 mei wordt de vrijheid gevierd en brengt men een eerbetoon aan de mannen en vrouwen die Tilburg 75 jaar geleden hebben bevrijd. Ook dan geldt de oproep om de te vlaggen.

Herdenking

Vanwege het coronavirus is de Nationale Dodenherdenking op 4 mei in Tilburg anders dan de voorgaande jaren. Er wordt opgeroepen om vanuit huis te herdenken. Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei in de avond hangt de Nederlandse vlag halfstok. Dit jaar roept het Nationaal comité 4 en 5 mei Nederlanders op om niet alleen na 18:00 uur, maar gedurende de gehele dag de vlag halfstok te hangen.

Ook legt de burgemeester op 4 mei namens het gemeentebestuur een bloemstuk bij het monument op het ereveld bij begraafplaats Vredehof aan de Gilzerbaan en hij legt een krans in het Vrijheidspark. Op het nieuw geplaatste Tilburgse Holocaustmonument wordt volgens Joods gebruik een steentje gelegd. De vlag hangt er de hele dag halfstok.

Bij de herdenkingen op 4 mei in het Vrijheidspark en bij de begraafplaats aan de Gilzerbaan is vanwege het coronavirus geen publiek aanwezig.

Reageer op dit bericht