Nieuws

tonneke's rijdende winkel
Let op! Dit artikel is al 65 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburger start crowdfundactie voor Tonny van Tonneke’s Rijdende Winkel

Veel Tilburgers zullen ongetwijfeld de documentaire over de Tilburgse Tonny hebben gezien afgelopen week. Zo niet? Kijk deze dan vooral eventjes terug. Ook de 29-jarige Marc Nuijten zat aan de buis gekluisterd. Na het zien van de docu besloot hij in de actiemodus te springen en een crowdfund op te zetten.

“Ik heb de documentaire over Tonneke’s Rijdende Winkel gezien en ik vond het zo mooi. Wat ze allemaal doet voor ouderen en hulpbehoevenden, terwijl ze het zelf ook niet heel makkelijk heeft,” zegt Marc. Hij besloot een crowdfundactie op te zetten. “Het zou toch zonde zijn als zo’n mooi Tilburgs fenomeen verloren gaat.”

Momenteel zit Tonny eventjes thuis. Haar SRV wagen is kapot en wordt hoogstwaarschijnlijk binnenkort gemaakt zodat ze in augustus weer kan rijden. Er is namelijk een stichting opgezet om haar te helpen zodat ze binnenkort weer operationeel is. In de tussentijd deed Tonny veel vanuit haar eigen auto. Dat gaat nu niet meer in verband met het Coronavirus. Meer hierover lees je meer in een interview op de website van NPO.

Doneer nu voor Tonneke’s Rijdende Winkel

Wil jij bijdragen aan de crowdfundactie voor Tonny? Je kunt op deze pagina geld doneren. Op moment van schrijven is er al een kleine 100 euro ingezameld. “Als je de documentaire hebt gezien, weet je dat Tonny wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Eerst die wagen die kapot ging, toen Corona. Hopelijk heeft ze met deze crowdfundactie wat meer vet op de botten als ze weer kan gaan rijden. Ik weet zeker dat het geld goed besteed gaat worden.”

Reageer op dit bericht