Nieuws

wear tilburg
Let op! Dit artikel is al 24 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Duizenden Tilburgers steunen horeca met bestelling WeAr Tilburg: ‘Ongelofelijk trots dat heel Tilburg achter deze actie staat’

Afgelopen vrijdag lanceerden diverse Tilburgse partijen (Tilburg.com, Citymarketing Tilburg, Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg en Ollie’s) in samenwerking met pentekenaar Koen de Vreeze het project WeAr Tilburg. 150 gevels van Tilburgse horeca worden getekend en op t-shirts, hoodies en totebags gedrukt. De winst gaat direct naar jouw favoriete horecazaak.

De actie loopt als een tierelier. Duizenden Tilburgers steunen het initiatief door te bestellen en er zijn inmiddels al ruim 2500 producten van de Tilburgse horeca verkocht. Dat aantal blijft continu oplopen. “We vinden het prachtig om te zien dat heel Tilburg massaal achter deze actie staat en de horeca blijft ondersteunen,” vertelt Ivan Mols, een van de initiatiefnemers.

Ook de reacties vanuit de horeca zijn overweldigend. “De horecaondernemers die ik spreek zijn allemaal enorm dankbaar dat wij zoiets voor ze op touw hebben gezet. Ze delen het dan ook trots via hun social media kanalen en hopen uiteraard op veel bestellingen. Het zorgt in ieder geval weer voor een stukje positiviteit.”

Drukpers staat continu aan

De producten van WeAr Tilburg worden gemaakt bij Ollie’s Brandstore in de Tuinstraat. De drukpers staat continu aan om de kleding zo snel mogelijk bij de Tilburgers te krijgen. “Vanaf vrijdag stromen de bestellingen binnen en vanaf zaterdag is de productie bij Ollie’s gestart. Ze zijn daar ontzettend hard gas aan het geven om de bestellingen te verwerken.”

Uiteraard is het nog steeds mogelijk om een kledingstuk van WeAr Tilburg te bestellen. “We merken dat er nog voldoende rek in dit project zit, dus gaan er voorlopig nog mee door om zoveel mogelijk geld op te halen voor horecaondernemers. Zij kunnen in deze bittere tijd wel een steuntje in de rug gebruiken, dus het zou zonde zijn om nu te stoppen.”

Nieuwe tekeningen

Sterker nog: er worden steeds meer horecazaken bijgetekend. “Sinds de lancering van WeAr Tilburg krijgen we gigantisch veel vragen van horecaondernemers die ook graag een geveltekening van hun zaak willen laten maken. Dit zijn we nu allemaal zorgvuldig aan het bekijken en verwerken. Er worden continu nieuwe ontwerpen door Koen de Vreeze aangeleverd die we toevoegen aan de website.” De komende dagen worden er in ieder geval zo’n twintigtal lunchzaken en horecazaken buiten het centrum toegevoegd aan de website. Blijf deze dus goed in de gaten houden.

Meer informatie

Wil jij meer informatie over dit project of een kledingstuk bestellen? Dat kan via deze website. Ben jij horecaondernemer en wil je meer informatie over de mogelijkheden om jouw gevel te laten tekenen? Neem dan contact op via deze pagina.

En voor alle Tilburgers: volg WeAr Tilburg ook via Instagram. Hier delen ze de antwoorden op al je vragen en zie je ook welke nieuwe zaken aan het overzicht worden toegevoegd.