Nieuws

de spinnerij
Let op! Dit artikel is al 195 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgs eerste kattencafé de Spinnerij opent in oktober in Dwaalgebied

Het heeft even geduurd, maar het Tilburgse kattencafé de Spinnerij heeft een locatie! Op Instagram verklapt eigenaresse Yvette Kouwenberg dat ze per 1 augustus de sleutel krijgt van het pand midden in het centrum. Maar inmiddels is duidelijk dat het eerste kattencafé van Tilburg 4 oktober opent aan de Langestraat.

Eind 2018 zet Yvette een crowdfundactie op om een kattencafé te openen. En met succes, want door 82% van het totaalbedrag op te halen, kon de inventaris en de benodigde diploma’s behaald worden. De geschikte locatie vinden is uiteindelijk nog lastiger dan gedacht, maar gelukkig is het pand tegenover Don’s Noodle Shop geschikt. Ook leuk om te weten: er komt ook nog een winkeltje naast met allerlei kattenspullen.

Over het kattencafé

De katten in het café komen trouwens van lokale dierenopvangcentra. En voor wie onder een steen geleefd heeft: in kattencafés wonen een aantal katten, speciaal voor de liefhebbers die thuis geen kat hebben of die geen moment zonder kunnen. Tijdens je kop koffie kun je dus lekker met de katten knuffelen en spelen. De hype begon ooit in Japan, maar is inmiddels ook in Nederland al goed ingeburgerd. Er zijn al meerdere kattencafés in Brabant en nu kan Tilburg aan dat lijstje worden toegevoegd.

Reageer op dit bericht