Nieuws

Let op! Dit artikel is al 822 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgs horecapaar brengt hulpauto naar Afrika

Op zaterdag 1 oktober vertrekken Anneke Vos (1963) en Michel Vekemans (1962) vanuit Antwerpen voor een 7.500 kilometer lange reis naar Gambia in het westen van Afrika. De auto die hen daar naar toe moet brengen wordt ter plekke bij opbod verkocht. Het totale bedrag gaat naar een ontwikkelingsproject in Gambia. “Spannend”, zeggen ze in koor als ze gevraagd wordt naar hoe het voelt om aan zo’n avontuurlijke tocht te beginnen.

Anneke Vos en Michel Vekemans hebben een groot horecabedrijf (Ibiza) in Tilburg. “We hebben er hard aan gewerkt om het op te bouwen. Nu het een succes is willen we dat vieren door middel van deze reis”, aldus Michel Vekemans. Anneke Vos: “En we willen er gelijk een goed doel aan koppelen. We willen onze welvaart delen met anderen.”

Antwerpen Banjul Challenge

De tocht die ze maken voert ze door Marokko, Senegal en Mauretanië naar Gambia. De onderneming is niet zonder gevaar. Voor de rit door Mauretanië wordt alleen toestemming gegeven als men een gewapende escorte van militairen accepteert. Anneke Vos en Michel Vekemans rijden in een konvooi van in totaal vijftien auto’s. Ze doen mee aan de Antwerpen Banjul Challenge. Deze ‘uitdaging’ viert dit jaar het tweede lustrum.

De auto waarmee het Moergestelse stel de tocht onderneemt is een twintig jaar oude Opel Monterey. Er is het nodige aan versleuteld om hem geschikt te maken voor de tocht over ongebaande paden en door de Sahara. De 4×4-auto is volgeladen met hulpgoederen, van voetballen tot balpennen, schoolspullen en kleding. Op 30 september organiseren ze een benefietavond in hun horecazaak Ibiza aan de Heuvelring in Tilburg. Iedereen die ze wil ondersteunen is welkom. Aanvang 21:00 uur. Michel Vekemans: “Wij zullen het niet laat maken want de volgende morgen zijn we al vroeg op pad naar Gambia.”

Reageer op dit bericht