Nieuws

pulcinos arancello jumbo
Let op! Dit artikel is al 103 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgs Limoncello-merk Pulcinos nu landelijk in de supermarkt: ‘Ik ben supertrots!’

Dat hard werken wordt beloond, is een cliché maar klopt vaak wel. Zo ook voor Tilburger Thomas Derks. In 2018 startte hij met het maken van zijn eigen limoncello. Die viel zo in trek dat hij het serieuzer ging aanpakken en op grotere schaal limoncello ging maken. Met resultaat: Pulcinos is inmiddels een begrip in de regio Tilburg en de Arancello van het merk ligt inmiddels zelfs landelijk in de supermarkt. 

“Daar ben ik natuurlijk supertrots op,” vertelt Thomas. De Arancello van Pulcinos – een sinaasappellikeur met pepers uit Jamaica, vanille uit Madagaskar en kaneel uit Ceylon – is te koop bij Jumbo Supermarkten in heel het land. “Ik hoop dat veel mensen mijn Arancello in de supermarkt gaan kopen. Ik lig nu in de supermarkt en wil daar graag blijven. Het is een droom om Pulcinos landelijk op de kaart te zetten.”

De likeuren die Thomas maakt, zijn een ode aan zijn Italiaanse familie. “Ik heb familie op Sicilië. Mijn oom Nino Milone verhuisde in 1986 naar Tilburg. Elke keer als we naar Sicilië gingen, proefden we de voorraad limoncello die zijn vader Francesco voor ons maakte. Helaas is Nino in 2012 overleden.” Maar het familierecept is Thomas met zijn eigen draai gaan doorzetten en ontwikkelen. “Ons geheim is dat we echt alleen met verse, lekkere en eerlijke biologische producten werken. Onze citroenen komen bijvoorbeeld uit Sicilië. We verspillen ook geen producten. In principe hebben we van de citroen alleen maar de schil nodig. Van de sap maken we een mooie limonade.”

Met succes

Pulcinos is een succes. Inmiddels heeft Thomas – naast zijn limoncello-merk – ook een eetzaakje in het Dwaalgebied. En naast de traditionele limoncello volgens biologisch familierecept, maakt Thomas dus ook al een tijdje Arancello, limoncello met vanille en Yuzu limoncello. De Arancello en Yuzu likeur vielen zelfs al internationaal in de prijzen tijdens de International Wine and Spirit competition 2020. “Dat was natuurlijk een mooie erkenning.”

Te koop bij Jumbo

Wil jij de Arancello van Pulcinos proeven? Ga dan snel naar de Jumbo bij jou in de buurt. In Tilburg is de Arancello van Pulcinos bij de volgende Jumbo’s te koop:

  • Jumbo Tilburg Foodmarket
  • Jumbo Tilburg AaBe-fabriek
  • Jumbo Tilburg Amer

Primeurtje

Overigens heeft Thomas ook nog een primeurtje voor ons. Deze zomer lanceren ze de allernieuwste likeur van Pulcinos. Dit wordt een biologische watermeloen likeur met een vleugje citroen en vanille.

Meer informatie

Wil je meer weten over Pulcinos? Check dan vooral de website en volg Pulcinos Liquor op Instagram.