Nieuws

open kampioenschap voor thuiskoks
Let op! Dit artikel is al 437 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgs Open Kampioenschap voor Thuiskoks gaat van start

Het Tilburgs Open Kampioenschap voor Thuiskoks is een uniek nieuw concept. Tilburgse chefkok Ricky Spijkers daagt de thuiskoks van Tilburg uit om in zijn restaurant te komen koken voor maar liefst 60 gasten! De rondes hierna zullen steeds een andere, toffe uitdaging bevatten en natuurlijk is er een grandioze finale.

De eerste voorrondes staan ingepland op 19 november met Anna Meraus Melis, op 26 november met Bram Adriaans en op 3 december met Joost Vonk. En hoe tof: jij kunt als jury fungeren!

Wil jij erbij zijn?

Voor €29,50 geniet jij van een heerlijk diner van de door ons geselecteerde thuiskoks die mogen starten aan de eerste voorronde. Daarbij zit een welkomstdrankje en een kop koffie na het diner inbegrepen! Wat moet jij als publieksjurylid doen? Zij verwachten dat je een eerlijke score (1 t/m 10) geeft per gang. Dit cijfer baseer je op smaak en presentatie.

Reserveren? Dit kan enkel via reserveren@rix-tilburg.nl vermeld duidelijk voor welke datum! Tussen 18.00 en 19.00 uur starten ze met het voorgerecht.

Thuiskoks & menu’s

Anna Meraud (19 jaar)

Anna is vooralsnog de jongste deelnemer. Ze studeert Journalistiek in Tilburg maar zou deze studie het liefst inruilen voor een koksopleiding. Thuis kookt ze heerlijke maaltijden en zijn haar huisgenoten zijn gewillige proefkonijnen. Ze ziet een grote uitdaging om haar gerechten voor een grote groep te maken.

Het menu van Anna ziet er als volgt uit:

  • Voorgerecht: pompoenpannenkoek met geitenkaas
  • Hoofdgerecht: risotto met garnalen
  • Nagerecht: stoofpeer Alaska

Bram Adriaans (35 jaar)

Bram woont samen met zijn grote liefde Sofia en hun twee kinderen. Hij werkt in het dagelijks leven als teammanager van twee grote recruitmentafdelingen. In zijn studententijd heeft hij diverse horecabaantjes gehad, maar het koken is nooit gestopt. Zodra er wat tijd is in de weekenden nodigt Bram graag vrienden uit bij hem thuis voor een diner.

Het menu van Bram ziet er als volgt uit:

  • Voorgerecht: lasagne van rettich, Hollandse garnalen, gele paprikamayonaise, Macademia en kruidenolie
  • Hoofdgerecht: varkenswang, saus van port, pomme fondant, gepofte sjalot en bietenchips
  • Nagerecht: in Earl Grey en specerijen gepocheerde peer, steranijs ijs en een krokantje van sesam

Joost Vonk (32 jaar)

Joost staat heel graag thuis in de keuken. Hij houdt ervan om te experimenteren met eten, wat naar eigen zeggen niet altijd een succes is. Doorgaans kookt hij voor maximaal vijf personen, dus hij ziet er een grote uitdaging in om voor een volle zaak te koken!

Het menu van Joost ziet er als volgt uit:

  • Voorgerecht: coquilles met avocadomousee, zeekraal, taugé, baconflakes en eetbare bloemen
  • Hoofdgerecht: ossenhaas tournedos met knoflook-aardappelpuree, bundelzwammen, waterkers, crumble van pistache, schuim van wortel en een sausje
  • Nagerecht: ‘Key lime pie’ ofwel limoentaart met slagroom en citroenijs

Ben jij de beste thuiskok?

Er zijn nog een paar plekken over in de wedstrijd voor beste thuiskok, dus grijp nu je kans! Bekijk alle info op de website en geef je op.

Reageer op dit bericht