Tilburgse bedrijven ondersteunen Spoorpark met wensenlijst

Spoorpark wensenlijst

Een bijzonder moment was het op dinsdag 21 mei in het Spoorpark. Bedrijven reageerden op de wensenlijst en overhandigden de materialen. Ondernemersinitiatieven geven het Spoorpark hiermee een extra zetje voor een optimale beleving van het park waar heel Tilburg straks trots op zal zijn én van kan genieten. Aanwezig waren Diamant-Groep GroenXtra, AFAC, LaPoubelle en Scrumble Software Development. 

Ondersteunende bedrijven

Diamant-Groep GroenXtra gaat bijdragen met een jaarlijkse professionele schoonmaak, dat doen zij door apparatuur en bemensing in te zetten. Hans Beer, die als eerste enthousiast was over de participatie, vertelde erg graag samen en voor elkaar te werken. Buitenspeelmateriaal werd beschikbaar gesteld door LaPoubelle, vertegenwoordigd door Theo van der Bruggen. AFAC schonk fietsen, alleen te gebruiken door het park-personeel. Algemeen directeur Diamant, Robert Bool gaf aan dat het Spoorpark erg goed past bij hun rol en onderhoud-opdracht groen, grijs en blauw. Fantastisch dat het materiaal straks weer gebruikt wordt.

Vincent van Laarhoven van Scrumble Software Development, gaat samen met zijn compagnon een Spoorpark App voor flora en fauna maken. Niet alleen de praktische zaken van het park maar juist de diversiteit en verdieping gaan de app bijzonder maken. In het Spoorpark zelf werden onlangs de twee Koningslinden geplant, geschonken door het Lindeboom Genootschap.

Wensenlijst

In het bedrag voor de aanleg van het Spoorpark is destijds geen rekening gehouden met een aantal zaken die wel nodig zijn om het park straks goed te laten functioneren. Wat daar allemaal nog bij komt kijken, werd op de site gezet. Dat varieert van gereedschap en kleding (incl. wasmachine en droger) voor de vrijwilligers die het park gaan onderhouden, tot een bakfiets, picknicktafels, Spoorpark merchandise, walkietalkies, een usb oplaadkast en EHBO koffers.