Nieuws

portagora
Let op! Dit artikel is al 929 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse binnenstad heeft er een Kringloopwarenhuis bij: PortAgora geopend

Stichting PortAgora heeft maandagmiddag onder de naam KringloopWarenhuis PortAgora haar nieuwe winkel aan het Koningsplein in Tilburg geopend. Voordat de winkel opende, stonden er al enkele koopjesjagers voor de ingang te wachten. De stichting moest haar geliefde locatie aan de Goirkestraat verlaten vanwege sloopwerkzaamheden. Op die plek worden nieuwbouwwoningen gebouwd.

Een jaar lang is er gezocht naar en andere geschikte locatie. Het oog van de stichting viel uiteindelijk op het pand aan het Koningsplein. Het winkeloppervlak is van 500 m2 naar 800 m2 gegaan. Hierdoor kan het assortiment beter worden gepresenteerd en is er ruimte voor een koffiecorner. De etalage van zo’n 30 meter breed geeft ruimschoots de gelegenheid om de winkel en organisatie naar buiten toe te presenteren. Grenzend aan het centrum bereikt de winkel een groter en breder publiek, zeker op zaterdag als de markt er voor de deur staat. En eventueel samenwerken met andere winkeliers wordt een stuk eenvoudiger.

Van meubilair tot kleding

Of je nu op zoek bent naar decoratie voor in huis, vintage kleding of complete meubels: PortAgora heeft het. Met haar humanitaire achtergrond – de organisatie is ooit begonnen als inzamel- en distributiepunt van hulpgoederen bestemd voor het toen nog hulpbehoevende Polen – onderscheidt PortAgora zich van de meeste andere kringloopwinkels in Tilburg. Een belangrijk deel van de opbrengst vanuit de verkoop van een breed assortiment kringloopgoederen, gaat nog altijd naar diverse sociale doelen in binnen- en buitenland. Zo ondersteunt PortAgora o.a. de Quiet-community in Tilburg, en implementeert en/of ondersteunt ze – deels met een subsidie van de Gemeente Tilburg in het kader van het programma ‘Een wereld T winnen’ – diverse maatschappelijke, culturele en economische projecten in Bosnië Herzegovina en Kroatië. Daarnaast geeft het kunnen doen van vrijwilligerswerk bij PortAgora veel mensen de mogelijkheid (weer) te participeren.

Openingstijden

PortAgora is gevestigd op Koningsplein 218. Check hieronder de openingstijden.

  • Maandag: 10:00 – 17:00 uur
  • Dinsdag: 10:00 – 17:00 uur
  • Woensdag: 10:00 – 17:00 uur
  • Donderdag: 10:00 – 17:00 uur
  • Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
  • Zaterdag: 10:00 – 16:00 uur
  • Zondag: gesloten

Reageer op dit bericht