Nieuws

muziek nu
Let op! Dit artikel is al 365 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse componisten maken dromen waar

Stichting Muziek Nu voelt zicht thuis in Tilburg: een stad van culturele makers. Met het project ‘Dromen op muziek’ maken Tilburgse componisten en initiatiefnemers Evert van Merode en Arjan van Baest dromen waar. De afgelopen maanden kregen zes (jonge) talentvolle componisten uit Nederland en Vlaanderen een compositieopdracht: kies een gedicht met als onderwerp dromen en schrijf op basis daarvan een werk voor viool, cello of piano. De nieuwe composities zijn inmiddels klaar.

Crowdfundingscampagne

De stichting wil deze nieuwe muziek de wereld insturen om een breed publiek te verrassen en te laten genieten. Om de nieuwe werken door een professioneel pianotrio op te laten nemen en op CD uit te brengen is er financiële ondersteuning nodig. Daarom organiseert Muziek Nu tot en met 25 juni 2018 een Crowdfundingscampagne op voordekunst.nl.  De initiatiefnemers zijn hoopvol dat het benodigde bedrag wordt verzameld, maar “spannend is het zeker”, aldus Evert van Merode.

Concerten

Tijdens twee ‘Droom’-concerten in Tilburg en Amsterdam (1 en 2 december) kennen de werken hun wereldpremières. De nieuwe werken worden extra toegankelijk gemaakt door een aansprekend concertprogramma: onder andere een speciaal samengesteld projectkoor van amateurzangers uit Tilburg treedt op.

Over Stichting Muziek Nu

Stichting Muziek Nu is er om nieuwe muziek op een speelse en fantasievolle manier aan publiek te presenteren. Muziek Nu organiseert concerten waarbij altijd de passie voor muziek, vernieuwing en speelsheid centraal staan. Nieuwe muziek wordt geschreven door de oprichters (Arjan van Baest en Evert van Merode) zelf, maar Muziek Nu geeft ook compositieopdrachten uit.

Reageer op dit bericht