Nieuws

tilburgs foodpairing dinner
Let op! Dit artikel is al 39 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse drankjes combineren met top gerechten: Gastrobar RIX organiseert Tilburgs foodpairing dinner

Wijn of bier combineren met gerechten wanneer je uiteten gaat. Dat kennen we inmiddels allemaal wel. Gastrobar RIX pakt het op 3 maart heel anders aan. Ze organiseren het allereerste Tilburgse foodpairing dinner waarin gerechten met Tilburgse ingrediënten worden gecombineerd met Tilburgse drankjes.

Tilburgs foodpairing dinner

Want Ricky en zijn keukenteam duiken Tilburg en omgeving in op zoek naar de lekkerste ingrediënten uit de regio. Denk aan vlees van De Walhoeve, groenten van Ut Rode Bietje en meer. Deze worden gecombineerd met Tilburgse dranken die de stad rijk is. Zo komen smaakcombinaties met Schrobbelèr, La Trappe, de super hippe en artistieke Skully Gin of de cider van De Vergeten Appel aan bod.

Het eerste Tilburgse foodpairing dinner bestaat uit een vijfgangendiner met vijf bijpassende dranken. Hiervoor betaal je €49,95 all-in. Dat betekent dat zowel de gerechten, drankjes, een aperitief als een kopje koffie na zijn inbegrepen.

Experimenteren

Chef-kok Ricky Spijkers, die afgelopen jaar Gastrobar RIX opende aan het Piusplein, staat erom bekend graag te experimenteren met mooie smaakcombinaties. Zo hebben ze eerder al gerechten gecombineerd met een hoptail (cocktail met bier) en een theecocktail. Dit alles om de culinaire beleving van de gast compleet te maken.

Reserveren

De eerste editie van het Tilburgse foodpairing dinner staat op dinsdag 3 maart op het programma. Zorg dat je snel reserveert want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren kan per mail of telefonisch.

Heb je allergieën of dieetwensen? Zorg eventjes dat je dit van tevoren aangeeft zodat de keukenbrigade van Gastrobar RIX hier rekening mee houdt.

Meer informatie

Wil jij op de hoogte blijven wat er allemaal leeft en speelt bij Gastrobar RIX? Zorg dat je ze dan volgt op Facebook en Instagram. Ze organiseren namelijk veel leuke activiteiten gecombineerd met eten & drinken. Denk aan Sunday Bootcamps, de Tilburgse Kampioenschappen voor Thuiskoks en nog veel meer.

Reageer op dit bericht