Nieuws

Jeugdjournaalwedstrijd
Let op! Dit artikel is al 89 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse Emma (9) in finale Jeugdjournaalwedstrijd

De Tilburgse Emma Dijkman (9) is een van de tien finalisten van de Jeugdjournaalwedstrijd. Er is massaal gehoor gegeven aan de oproep om mee te doen met de Jeugdjournaalwedstrijd, die wordt georganiseerd door het NOS Jeugdjournaal en Instituut Beeld en Geluid in Hilversum. In totaal hebben bijna 400 kinderen meegedaan door middel van het inzenden van een video waarin ze hun journalistieke talenten laten zien.

Veel van de kinderen kozen, uiteraard, de coronacrisis als onderwerp. maar Emma’s onderwerp ging over heel iets anders. Namelijk een paardrijwedstrijd die binnenkort plaatsvindt. Je kunt de video hieronder bekijken.

Finalisten

De redactie had de lastige taak om uit de inzendingen tien finalisten te kiezen die op zondag 19 april alles uit de kast mogen halen voor de hoofdprijs. De winnaar mag als echte razende reporter op pad met een Jeugdjournaal-cameraploeg om een onderwerp naar keuze te verslaan. De reportage is te zien in een tv-uitzending, op de website en op het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

Aangepaste finale

Doorgaans worden de finalisten uitgenodigd in Hilversum voor de finaledag, maar die vindt dit jaar plaats via een videoverbinding. De kinderen voeren een drietal opdrachten uit die worden beoordeeld door de vakkundige jury, bestaande uit de winnaar van 2019, Rómeycia, Jeugdjournaal-verslaggever Noortje Deutekom en YouTuber KORTHOM.

Reageer op dit bericht