Nieuws

nick en niels
Let op! Dit artikel is al 1510 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse fashion twins Nick en Niels dromen van een showbizzcarrière

The fashion twins, de HEMA-broertjes, de GTST-superfans of de modellenbroertjes. Hoe je de Tilburgse tweelingbroers Nick en Niels Robben ook noemt: je hebt ze vast al ergens voorbij zien komen. Wij waren nieuwsgierig naar het verhaal van de opvallende broers en gingen met ze in gesprek.

Foto: Frans Lahaye, fotobijschift: Nick (L) en Niels

Een hippe bril, haren altijd in model en een outfit tot in de puntjes verzorgd. Als je Nick en Niels (27) voorbij ziet lopen, kun je niet anders dan even naar ze kijken. Ze zijn eigenlijk altijd als twee-eenheid te spotten. Van het lopen op de catwalk en figureren in Goede Tijden Slechte Tijden, tot de gezamenlijke Facebookpagina en werken bij de HEMA. Het zal je misschien ook niet verbazen als het duo ook een gezamenlijke droom heeft: een carrière in de showbizz.

Hoe het voor Nick en Niels begon

Nick: “Het begon vijf jaar geleden toen we gewoon in de stad liepen. Ik kreeg een schouderklopje en ik draai me om. Dat was Bram Delmee en hij sprak ons aan. Hij vroeg of we mee wilden doen aan een leuke kalenderwedstrijd, de Typisch Tilburg kalender. Die foto kwam op Facebook terecht en toen kregen we ineens aanbiedingen van modellenbureaus.” De tweeling wordt gevraagd voor shoots en catwalkshows (House of Byfield, Prada, Armani, Amsterdam Fashion Week) en krijgen de smaak te pakken.

“Amsterdam Fashion Week is het gaafste wat we gedaan hebben. We stonden als tweeling voor House of Byfield op de catwalk. De eerste keer dat je op moet, sta je te wachten en is het toch wel spannend. Als je dan eenmaal gelopen hebt, wil je nog een keer en nog een keer. Maar ook de publicaties in een aantal internationale magazines vinden we echt eervol.”

Eigen kledingmerk

De broers zijn druk bezig om zichzelf als merk te lanceren en ‘het tweelingmerk beter in de markt zetten’. Zo zijn ze bezig met een eigen kledinglijn. “Shirts met teksten als ‘twee voor de prijs van één’ of ‘twins are coming’. Dat is leuk voor tweelingen, maar ook mensen die geen tweeling zijn vinden het misschien weleens grappig om een tweeling te zijn.”

nick en niels

Wachten op de grote rol

Naast de fashionindustrie ontdekken Nick en Niels ook de wereld van acteren. Zo kregen ze meer dan veertig figurantenrollen in hun favoriete soap GTST, bijrollen in de musical Titanic, HEMA The Musical, Baantjer the Musical en de televisieserie Dokter Tinus. Nick: “We worden nu nog veel als edelfigurant geboekt, maar we hopen ooit een grote rol te krijgen.” Maar ook het presenteren van een eigen talkshow online of televisieprogramma is iets wat de broers fantastisch zouden vinden.

Fanatieke GTST-kijkers

Van jongs af aan is de tweeling weg van soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. Zo deden ze ooit mee aan de grote GTST-quiz en zouden ze het wel weten als ze een droomrol zouden kunnen kiezen. “We willen wel de verloren zonen zijn van Ludo Sanders. We vinden Ludo helemaal geweldig, dat arrogante, daar houd ik wel van.” Vertelt Nick. Begin dit jaar kwam hij al dichtbij. Nick mocht een een-op-een rol spelen, samen met idool Ludo.

De HEMA-broertjes

Waar veel Tilburgers Nick en Niels van kennen is de HEMA. Naast hun startende modellenwerk- en acteursopleiding werken de broers ieder in een filiaal. Nick op de Westermarkt en Niels op de Heyhoef. Hun identieke uiterlijk zorgt daar nog weleens voor verwarring. Nick: “Mensen zijn verbaasd als ze één van ons eerst op de Heyhoef tegenkomen en daarna op de Westermarkt. Dan zeggen ze: jij stond toch een half uur geleden in een ander winkel?”

Verschillen

Hoewel de tweeling veel gemeenschappelijke delers heeft, is er één onderwerp waar Nick en Niels in verschillen: politiek. Nick is actief betrokken in de lokale politiek en staat hij op de lijst voor Lokaal Tilburg. “Mijn doel is om in de raad te komen en Tilburg nog beter en leuker te maken dan het nu al is.” Niels wordt daar niet warm van. “Politiek is niets voor mij. Je moet kunnen debatteren en dat kan ik minder. Mijn grootste hobby’s zijn shoppen en sporten.”

Liefde voor Tilburg

Momenteel zijn Nick en Niels druk met opnames voor de online serie Noodlot. Hierin behoren ze tot de vaste cast als undercover-agenten Jack en Vincent. “Het begint op YouTube, maar als de reacties en aantal views goed zijn, is het streven ook op Videoland en Netflix te komen.” Voor de serie filmen ze op meerdere plaatsen in Nederland, waaronder in Tilburg. Zo worden er scenes opgenomen in de Piushaven, Entrada, Warande, Spoorzone en bij Bonheur. Daar zorgden Nick en Niels hoogstpersoonlijk voor. “We zijn zo trots op de stad dat we willen dat heel Nederland meekijkt naar Tilburg. Dankzij ons worden hier de opnames gemaakt.”

Reageer op dit bericht