Tilburgse Fontys studenten maken speciale song voor ziekenhuismedewerkers

Fontys ziekenhuis

Studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg hebben speciaal voor de zorgmedewerkers een nummer geschreven. ‘Dat jij er voor me was’. Als dank voor de enorme inzet van het voorbije jaar, maar ook om iedereen een hart onder de riem te steken.

“We maken met z’n alle een heftige tijd door en iedereen draagt op zijn manier een steentje bij. Met deze video wordt een mooi muzikaal gebaar gemaakt naar de zorg. Het is een bijzonder bedankje voor al mijn hardwerkende collega’s”, zegt projectleider Floor Nieuwenhuijzen, van Sterk in je Werk in het Catharina Ziekenhuis.

Geïnspireerd door de medewerkers

Het nummer is op maat gemaakt door Anouk Vrakking en Marten Oosterhaven. Twee vierdejaars studenten van Fontys Rockacademie in Tilburg. Met input vanuit de medewerkers van het ziekenhuis gingen ze aan de slag met de bijzondere opdracht. Met een resultaat dat er mag zijn. “We voelen ons vereerd dat we een lied hebben mogen schrijven voor de medewerkers. We hopen dat ze op dagen dat het wat minder gaat kracht kunnen halen uit dit nummer en er ook nog jaren van kunnen genieten”, geeft zangeres Anouk Vrakking aan. De studenten werden tekstueel geïnspireerd door de medewerkers en hebben dit op een muzikale manier verwerkt. Hierdoor is het nummer is écht gezamenlijk ontwikkeld.

Lichtpuntje in deze tijd

De samenwerking ontstond vanuit een vraag van het ziekenhuis om een bijzonder bedankje aan de medewerkers te geven. Impresariaat Kunsten, het boekingskantoor van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, pakte deze vraag direct met beide handen aan en binnen twee weken lag er een prachtig nummer klaar. “We halen veel inspiratie uit deze tijd, maar kunnen het nog niet echt delen met de buitenwereld. Daarom vind ik het ook te gek dat wij hierdoor wel weer muziek kunnen delen met anderen. Dat is een lichtpuntje in deze tijd en super waardevol”, laat Anouk weten. Hoewel de zorgmedewerkers en de studenten ieder op een eigen manier deze coronatijd ervaren, laten dit soort initiatieven zien dat wanneer we elkaar ondersteunen we ook sterker staan.

Beluister en bekijk de clip van het nummer hier.