Nieuws

Special Olympics
Let op! Dit artikel is al 341 dagen oud en wellicht niet meer relevant

G-voetballers SVG winnen Special Olympics in Luxemburg

Tien G-voetballers van de Tilburgse vereniging SVG vielen afgelopen weekend met hun neus in de boter tijdens de Special Olympics in Luxemburg. Zij gingen er namelijk vandoor met de eindoverwinning.

Special Olympics

Tien G-voetballers van de Tilburgse vereniging SVG waren actief tijdens de Special Olympics in Luxemburg. Ze vertegenwoordigden Nederland in een sterk bezet zeven-tegen-zeven toernooi met deelnemende teams uit Luxemburg, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten. En met succes: de heren en dame sleepten de eindoverwinning in de wacht.

Na zes keer winst en een gelijkspel was thuisland Luxemburg de tegenstander in de finale. Het werd een zenuwslopende wedstrijd waarin Nederland al snel op een 1-0 voorsprong kwam. Nog voor rust kwam Luxemburg op gelijke hoogte en nam de spanning verder toe. In de slotfase viel gelukkig alsnog de beslissende treffer voor Nederland en eindigde de wedstrijd met 2-1.

Trots

SVG-voorzitter en begeleider Petter Balmakers is een trots man. “Dat was ik van tevoren al, want het is geweldig dat onze spelers Nederland mogen vertegenwoordigen op zo’n toernooi. Wij vinden meedoen belangrijker dan winnen. Maar als je het dan zo goed doet, is dat een prachtige afsluiter van een geslaagd weekend.”

G-voetbal bij SVG

De G-afdeling van SVG bestaat al meer dan twintig jaar. Iedere maandag tijdens de training en zaterdag tijdens de wedstrijd genieten jongens en meisjes met een verstandelijke beperking van een heerlijke pot voetbal. Al jaren heeft deze afdeling drie teams.

Reageer op dit bericht