Nieuws

Quintus van Amstel
Let op! Dit artikel is al 1293 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse goochelaar is Nederlands Kampioen Straatgoochelen 2018

Quintus van Amstel alias ‘de paarse goochelaar’ uit Tilburg mag zich nu Nederlands kampioen straatgoochelen 2018 noemen. Hij is zelfs meervoudig Kampioen want afgelopen zondag 20 mei is deze rasentertainer door de jury van de Nederlandse Magische Unie voor de tweede maal tot Nederlands Kampioen gekroond.

Nederlands Kampioen Straatgoochelen

 Jaarlijks strijden goochelaars tijdens de “Boulevard of Magic” in IJmuiden om deze titel. Quintus ging hier voor de tweede keer mee naar huis.
De achtergrond van fysieke komedie zorgt ervoor dat de theatrale benadering van Quintus geheel anders is dan wat men gewend is van een goochelaar. Met behulp van een grammofoon uit de jaren twintig verraste hij de jury en het publiek op straat met een unieke vorm van magische komedie op jazzmuziek.

Publiek voor zich winnen

Naast een enorme technische beheersing van de goochelkunst weet Quintus met zijn aanstekelijke humor steeds weer het publiek voor zich te winnen. En natuurlijk is er genoeg paars te zien, zoals dat hoort in de paarse toverwereld van Quintus.”Goochelen op straat is eigenlijk heel anders dat wat ik normaal doe. Veel mensen realiseren zich niet dat goochelen een baan kan zijn. Sinds 2011 ben ik immers full-time goochelaar en dat is het leukste wat er is! Jaarlijks boekt men mij voor magisch entertainment op bruiloften en bedrijfsfeesten. Elke setting is weer anders, soms geef ik een theatervoorstelling maar bij veel evenementen beweeg mij flexibel tussen de gasten door. Ik loop rond, maak contact en laat wondertjes van dichtbij zien,” aldus Quintus.

Reageer op dit bericht