Nieuws

Let op! Dit artikel is al 687 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse herenmodezaak STUEN ontwikkelt collectie op basis van gerechten van De Houtloods

Een Tilburgs kwaliteitsrestaurant wil een kledinglijn en een Tilburgse herenmodewinkel wil topgerechten gebruiken als inspiratie voor een kledinglijn. Wat doen we dan in Tilburg? Juist; krachten bundelen. En dus ontwikkelde STUEN Store in samenwerking met De Houtloods en ontwerper Milan van Belle een mooie herencollectie volledig geïnspireerd op de gerechten van het restaurant in de Spoorzone.

Fotografie: Camiel van de Wijdeven

Afgelopen vrijdag 6 maart werd de collectie gepresenteerd tijdens een avondvullend programma vol topgerechten, heerlijke wijnen en natuurlijk fantastische kledingitems. De STUEN x Houtloods collectie bestaat uit twee t-shirts, twee long sleeve t-shirts, een crewneck en een hoodie.

Gerechten als inspiratie voor kleding

Ontwerper Milan van Belle werd gekozen tot uitverkorene om de collectie samen te stellen. En dus visualiseerde hij verschillende ingrediënten uit de gerechten van De Houtloods naar kledingstukken. Denk aan een kleurrijke print met het hoofd van Sint Jacob erin verwerkt, met een verwijzing naar een gerecht met coquilles. Of de scheikundige formule van wat er gebeurt als je ui in je ogen krijgt, met een verwijzing naar een gerecht met drie bereidingen van ui. Zomaar twee creatieve voorbeelden van items in de collectie.

De collectie is te koop via de webshop van STUEN of in de winkel in de Willem II-straat.

stuen x houtloods

STUEN Store als restaurant

Op uitnodiging van STUEN mochten wij aanwezig zijn tijdens de presentatie van de collectie. De collectie werd op een creatieve wijze gepresenteerd. Namelijk door de kledingwinkel in de Willem II-straat om te toveren tot restaurant.

Hier kregen wij samen met 49 anderen een 6-gangenmenu voorgeschoteld. En je raadt het al: per gang werd een kledingstuk uit de STUEN x Houtloods collectie gepresenteerd. De chef-kok van De Houtloods geeft uitleg over het gerecht terwijl de ontwerper van de collectie vertelt waar hij zijn inspiratie voor het kledingstuk vandaan heeft gehaald. Natuurlijk wordt er per gang ook een bijpassende wijn geserveerd.

Het resulteert in een gezellige avond vol topgerechten, heerlijke wijnen en ook nog eens een mooie collectie. Wederom een prachtig voorbeeld van verschillende jonge Tilburgse ondernemers die hun krachten op een creatieve manier bundelen en iets moois ontwikkelen.

stuen x houtloods

Over STUEN

STUEN is inmiddels ruim twee jaar gevestigd in de binnenstad van Tilburg. Ze verkopen hoogwaardige herenmode en staan bekend als winkel met liefde voor de stad. Zo ontwikkelden ze al Willem II truien, produceerden ze t-shirts met prachtige beelden van de stad en organiseerden ze in samenwerking met verschillende winkels een garden sale.

Ben jij benieuwd naar de collectie van STUEN? Neem dan vooral een kijkje in de winkel.

Reageer op dit bericht