Nieuws

Tilburgse horeca
Let op! Dit artikel is al 31 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse horeca zoekt massaal personeel: 9 redenen waarom werken in de horeca een top idee is

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Dan moet je nieuwe baan natuurlijk wel aan een aantal eisen voldoen. Plezier in je werk hebben, is misschien wel het belangrijkste wanneer je ergens gaat werken. Zie je geregeld vacatures van horecazaken voorbij komen, maar twijfel je aan werken in de horeca? Wij hebben een aantal redenen op een rijtje gezet waarom jij je twijfels opzij moet zetten en gaan solliciteren bij één van de Tilburgse horecazaken!

Werken in de horeca

Momenteel staan er gigantisch veel vacatures open bij verschillende horecazaken. Benieuwd welke? Check het in onze online vacaturebank. Of je nu in de gloednieuwe Gourmet Market Central Station wilt werken, bij Café Polly achter de bar, op het prachtige strand van Arbie’s Beachhouse of manager bij een horecazaak wilt worden: het is allemaal mogelijk.

Maar waarom is het nu zo leuk om in de horeca aan de slag te gaan? Natuurlijk om een centje bij te verdienen, maar er zijn nog veel meer argumenten waarom jij er baat bij hebt om in de horeca te gaan werken.

#1 Je ontwikkelt je omgang met mensen

In de horeca is het belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan. Geen gast is hetzelfde en hierdoor kom je in veel verschillende situaties. Zo leer je te anticiperen, te denken in oplossingen en word je communicatief erg sterk. Na enige tijd merk je dat deze vaardigheden ook buiten je werk om van pas zullen komen.

#2 Elke dag is anders

Net als gasten is ook iedere dag in de horeca anders. Vaak werk je in verschillende shifts waardoor de situatie ook helemaal anders is. Er wordt vaak makkelijk over gedacht, maar in de horeca moet je snel kunnen schakelen, veel kunnen onthouden én altijd gastvrij blijven. De kans dat je jezelf gaat vervelen is dan ook erg klein.

#3 Goed voor de algemene kennis

Tijdens het werken in de horeca doe je enorm veel kennis op. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je correct een tafel indekt. Ook leer je veel over het eten en drinken. Wanneer je barista bent kom je alles te weten over koffiebonen en hoe je de lekkerste koffies maakt. Ben je werkzaam in de keuken? Dan leer je van alles over snijtechnieken, allergieën en kooktechnieken. Verder krijg je meer te weten over hygiëne en het uitstralen van gastvrijheid. Allemaal handige tips om je vrienden en (schoon)familie mee te imponeren.

#4 Leuke collega’s

Of jij plezier in je werk hebt, heeft voor een groot gedeelte te maken met de collega’s om je heen. Over het algemeen zijn mensen in de horeca hele harde werkers, maar ze houden ook van gezelligheid! Hierdoor vliegt de tijd op de werkvloer voorbij en is de kans groot dat je na je werk nog eventjes blijft hangen om een drankje met je collega’s te doen.

#5 Veel uren maken

Wanneer je in de horeca werkt, is de kans groot dat je veel uren kan maken. Aangezien de tijden vaak uiteenlopen van ’s ochtends tot ’s avonds en veel horecazaken de hele week open zijn. Zo kun jij – zeker als student – een fijn centje bijverdienen.

#6 Betaald feesten

Natuurlijk geldt dit niet voor iedere horecagelegenheid, maar er zijn in Tilburg voldoende uitgaansgelegenheden. Zo kun je tijdens de gezelligste uitgaansavonden een top avond hebben, geef je niks uit en krijg je er ook nog voor betaald! Althans: laten we hopen dat de coronaregels snel versoepelen en de nachthoreca weer open mag.

#7 Grote kans op de liefde

Als je nog vrijgezel bent, is er nog een hele goede reden om in de horeca te werken, namelijk: de liefde! Bij bepaalde beroepen heb je meer kans je om de liefde van je leven tegen het lijf te lopen en de horeca is één van die beroepssectoren. In de horeca kom je in contact met heel veel leuke mensen, dus om daar je liefde te vinden is niet geheel verrassend.

#8 Vriendschappen voor het leven

Mensen die in de horeca werken of hebben gewerkt, kunnen het ongetwijfeld beamen: je bouwt vriendschappen voor het leven op. Zowel met collega’s als met gasten. En ook leuk: van alle leeftijden. Je leert ontzettend veel mensen kennen en dat zorgt ervoor dat je vaak een grote sociale kring opbouwt waar jij je hele leven op kunt terugvallen.

#9 Veel vraag naar horecapersoneel

De horecabranche is een krap bezette branche. Er is veel vraag naar horecapersoneel, dit betekent ook dat je direct baangarantie hebt. Zo weet je in ieder geval dat er ruimte is om veel uren te maken. Ook in Tilburg is er veel vraag naar horecapersoneel, neem eens een kijkje in onze vacaturebank en misschien zit er iets voor jou tussen!

Meer informatie

Wil jij jouw vacatures ook plaatsen op Tilburg.com? Stuur dan een mailtje naar info@tilburg.com.