Nieuws

gin fizz
Let op! Dit artikel is al 1373 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse horecazaak begint eigen platenlabel

Veel clubs zijn er niet meer in dansland, laat staan clubs met een eigen label. Tegen de stroom in timmert Gin Fizz in Tilburg echter aan de weg met het ene na het andere leuke initiatief. Naast diverse presenties op festivals en specials in de eigen gin bar annex nachtclub, is er nu de eerste release van het label dat al eerder was aangekondigd: Gin Fizz Recordings. Residents Poko Poko en Die Grote tekenen voor GFR_001, dat hieronder zijn première krijgt op Our House en vanaf vrijdag 26 Augustus gratis te downloaden is via de Gin Fizz Recordings Soundcloud page.

Tekst geschreven door Mark van Bergen (Our House, thisisourhouse.nl)

Gin Fizz is met diverse lokale resident-dj’s, samenwerkingen met collectieven en andere collabs al vanaf het begin een kloppend hart in de scene van Tilburg en omstreken. Talent wordt er volop omarmd.

Gin Fizz Recordings

Het label Gin Fizz Recordings is een nieuwe stap in die missie. Eigenaar en drijvende kracht van Gin Fizz Sam van Nieuwamerongen en resident annex label-leider Poko poko (Jelle Meeuwsen) zien het helemaal zitten.

Sam: “Jelle produceerde al veel en op een aardig niveau. En zo zijn er meer jongens en meiden hier. Maar de stap naar een volwaardige release is vaak nog groot. Met Gin Fizz Recordings willen we dat nu mogelijk maken, uit liefde voor muziek en ambitie voor talent.”

Jelle: “Tilburg is een stad bomvol muzikaal talent, dat zich op tot heden voornamelijk heeft laten zien in het live en band circuit. Wij van Gin Fizz denken dat er nog zo veel moois en onbekends in de underground te vinden is, dat we hier als Bar/club met liefde en plezier een bijdragen in willen leveren.

Poko Poko x Die Grote

De residents Poko poko en Die Grote (Losjes Den Bosch) zelf tekenen voor de eerste release. Een vrolijke clubplaat zoals die past bij Gin Fizz, aldus Sam. “We wilden er echt met een partyvibe in knallen.”

De tracks, inclusief remixes van niemand minder dan Ray Fields (Subjekt) en Vingerwerk (VAgE gASTEN), zijn vanaf aanstaande vrijdag 26 Augustus gratis te downloaden via de GFR Soundcloud page. Vervolgd door een officiële release party die de week er na op vrijdag 2 September plaatsvindt. In de toekomst wil Gin Fizz Recordings zich naast het gebruikelijke “digital imprint” wellicht ook gaan focussen op vinyl.

Het artwork van Gin Fizz Recordings wordt verzorgd door Urban artist Tom de Meer. Hij nam eerder al de steeg van Gin Fizz onder handen.

Het is tekenend voor de ondernemersgeest in de kleine gin bar annex dansclub. Onder de bezielende leiding van Sam maar in kruisbestuiving met een web aan betrokken artiesten en ondernemers heeft Gin Fizz de weg omhoog weten te vinden, tegen de stroom in.

Zo is Gin Fizz deze zomer ook present met een eigen gin bar op festivals (o.a. Losjes Outdoor, Breda Barst). In navolging van een indoor hosting in 013 wordt al gedacht aan eigen stages. Thuis hebben ze al bewezen dat ze het kunnen, met een outdoor stage Koningsnacht en de Tilburgse Kermis.

Reageer op dit bericht