Tilburgse jongeren halen geld op voor 3FM Serious Request

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Jaarlijks sterven meer dan 900.000 kinderen aan longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Onder de noemer Serious R-Newt komen ook Tilburgse jongeren en jongerenwerk R-Newt in actie voor het goede doel.

In alle Tilburgse wijken organiseren jongeren deze weken acties om zo veel mogelijk geld in te zamelen. Ze halen lege flessen op, doneren de opbrengsten van het zakgeldproject en organiseren rommelmarkten, FIFA-toernooien en filmavonden. Het spetterende slot is van 19 tot en met 21 december in jongerencentrum V39, met een miniversie van het glazen huis. Jongeren treden dan op, doen een challenge of helpen mee bij de organisatie.

Chef’s Level

Op maandag 19 december kun je ook genieten van een heerlijk vijfgangen benefietdiner van Chef’s Level. Chef’s Level is een leerwerktraject voor werkloze en niet schoolgaande jongeren. Zij werken aan het behalen van hun niveau twee horecadiploma als kok of gastheer/-vrouw. Elke woensdagavond is het pop-uprestaurant open in V39. Zo doen de jongeren direct praktijkervaring op.

Voor het benefietdiner onder leiding van chefkok Kevin Blaakenburg van Auberge Du Bonheur, betaal je 75 euro. Dit is inclusief drankjes en spetterende optredens! De opbrengt gaat naar Serious R-Newt. Wil jij heerlijk eten en daarmee de Tilburgse jongeren ondersteunen bij hun actie? Geef je dan voor 13 december op via chefslevel@r-newt.nl of 013 543 01 40. Gelieve op de avond contant te betalen.

Meer informatie

Meer informatie over de acties en de programmering in V39 vind je online:

Op de ‘kom in actie’ site kun je ook direct een geldbedrag doneren. Het gehele ingezamelde bedrag gaat naar Serious Request. Jongeren, vrijwilligers en jongerenwerkers brengen het geld op vrijdag 23 december naar de drie dj’s van 3FM.