Nieuws

young impact
Let op! Dit artikel is al 221 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse jongeren organiseren verwendag voor kwetsbare leeftijdsgenoten

Op zaterdag 11 mei komen zeven Tilburgse jongeren in actie voor leeftijdsgenoten die een leuke dag verdienen. De organisatoren zitten in de jongerenraad van jeugdhulpinstelling Sterk Huis en zijn ervaringsdeskundigen binnen de jeugdhulpverlening. Zij weten dus heel goed hoe het is om een zware periode door te maken en te dealen met tegenslagen.

Daarom organiseren zij een verwendag voor jonge vluchtelingen, jongeren van de Voedselbank en andere kwetsbare leeftijdsgenoten die het verdienen. Maaike: ‘’Wij willen hen laten genieten van een gezellige middag, zodat ze alles even kunnen vergeten.’’

Young Impact-programma

Deze actie komt voort uit het Young Impact-programma waaraan Sterk Huis dit jaar voor de tweede keer deelneemt. Tijdens dit programma worden jongeren gestimuleerd om met hun sterke punten in actie te komen voor iets wat zij zelf belangrijk vinden. Young Impact reist met dit programma heel Nederland door, langs scholen en dus ook langs jeugdhulporganisaties zoals Sterk Huis.

Aanmelden voor dit gratis programma kan via de website.

Young Impact Celebration

Op woensdag 12 juni vindt de derde editie van de Young Impact Celebration plaats in Rotterdam Ahoy. Alle jongeren die afgelopen jaar met Young Impact in actie zijn gekomen, verdienen een gratis kaartje voor dit evenement. Onder meer Famke Louise, Broederliefde, Teske en Tony Junior zijn aanwezig om de impact van jongeren te vieren. Ook is er aandacht voor de Young Impact Awards, die dit jaar voor de derde keer uitgereikt worden. Iedereen kan tot en met 28 mei via de website stemmen op de vijftien genomineerden.

Reageer op dit bericht