Nieuws

Fran Sol
Let op! Dit artikel is al 58 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse Leeuwelijn lanceert boek over oud-Willem II-spits Fran Sol

In mei maakten wij al bekend dat de 24-jarige Leeuwelijn Verwijst druk bezig was het schrijven van een boek over Willem II held Fran Sol. Inmiddels zijn alle pre-orders verwerkt en is het boek officieel op de markt. Het boek ‘Zon in Tilburg’ is een open en emotionele terugblik van de oud-Willem II-spits op 2,5 jaar voetballen bij onze club.

Liefde voor de club en de sport

De jonge journaliste is vorig jaar afgestudeerd van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Haar liefde voor de Tricolores en het voetbal is ontstaan door dat haar opa in 1963 als rechtsback van Willem II de KNVB-beker binnensleepte. Leeuwelijn is trots op het feit dat ze een eigen boek op de markt heeft gebracht. En het wordt ook nog eens goed ontvangen. ”De reacties die ik tot nu toe heb gekregen, zijn heel positief. Ik had nooit gedacht dat er zoveel enthousiasme zou zijn,” vertelt ze trots.

Het boek is geschreven na verschillende diepte-interviews met Sol zelf, met Willem II-supporters en mensen die dichtbij de Spanjaard stonden. Ook huidig Willem II-speler Pol Llonch komt aan het woord en vertelt zijn verhaal over zijn landgenoot. Het voorwoord is geschreven door journalist én Willem II-supporter Frank Evenblij. Verder komen er verhalen over Fran Sol zijn eeuwige liefde voor de club, de hechte band met de fans en de hoogte- en dieptepunten in zijn Willem II-periode komen in het boek uitgebreid aan bod.

Bestellen

Ben jij geïnteresseerd in dit boek over één van de meest populaire spelers die Willem II ooit gehad heeft? Bestel ‘Zon in Tilburg’ dan snel via deze link of stuur een mailtje naar zonintilburg@outlook.com. Ook is het boek te koop bij Gianotten Mutsaers in de Emma Passage.