Nieuws

Lieske Stieger-Brouwers Sterk Huis
Let op! Dit artikel is al 239 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse Lieske Stieger-Brouwers veilt schilderij voor Sterk Huis

Naar aanleiding van haar nieuwe boek ‘Ode aan verbeelding’ maakte de Tilburgse beeldend kunstenares Lieske Stieger-Brouwers dit schilderij (zie afbeelding) van Arnon Grunberg. Ze stelt het beschikbaar voor een veilingverkoop waarvan de opbrengst ten goede komt aan Sterk Huis.

Het schilderij

Lieske Stieger-Brouwers is gevestigd in Tilburg. Ze streeft ernaar om de kleurrijke wereld om ons heen vast te leggen met slechts een kwast en verf. Kleur is altijd belangrijk voor haar geweest omdat het je meeneemt naar je eigen dromenland, zelfs in onzekere tijden. Haar kunst laat zien dat verbeeldingskracht de “sleutel” is tot meer vrijheid in denken in alles wat je doet.

Inspiratie

Ze koos voor Arnon Grunberg omdat ze zich verwonderd over zijn ‘meeslepend en donker verschrijven’ wat haar juist inspireert tot kleurrijk verkleuren. Dit werk is gemaakt voor en over ‘de schrijver’ in haar nieuw uit te geven boek ‘Ode aan verbeelding’. De lezing die Arnon Grunberg op 4 mei 2020 tijdens de dodenherdenking gaf, was haar inspiratiebron voor de woorden op het schilderij: ‘woord’, ‘woorden’, ‘verwoord’, ‘gehoord’, ‘geschenken’, ‘om blijvend in te gedenken’.

Lieske: “Mijn inspiratiebron zijn mensen en hun verhalen. Soms is daar ondersteuning bij nodig. Sterk huis helpt daarmee en ik wil hen ondersteunen middels het aanbieden van dit schilderij voor een veiling.”

Bied mee

Komende weken wordt het werk ‘Schrijver’ getoond bij Gianotten Mutsaers. De afmeting is 160 bij 160 centimeter, acryl op linnen. Er kan tot en met 20 juni via info@lieske.nu geboden worden, vanaf €1000,-.