Nieuws

limoncello di mallorca
Let op! Dit artikel is al 118 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse limoncello voor tweede keer op rij medaillewinnaar op WK voor dranken

Goede limoncello: die hoeft helemaal niet uit Italië te komen blijkt maar weer. De in Tilburg geproduceerde Limoncello di Mallorca heeft namelijk voor de tweede keer op rij een medaille gewonnen op het WK voor dranken. De Tilburgse limoncello ging er met brons vandoor. Lees snel verder. 

De International Wine & Spirits Competition (IWSC) wordt al sinds jaren gezien als de meest toonaangevende wedstrijd op het gebied van dranken. Tweemaal achter elkaar een podiumplaats bemachtigen, blijkt voor veel dranken een lastig opgave in een groot wereldwijd speelveld. Vorig jaar wist geen enkele producent deze prestatie te leveren. Dit jaar lukte het de Tilburgse Suzan van den Braak en Joost Möller van Limoncello di Mallorca wel om hun plaats in de wereldtop vast te houden.

WK voor alcoholhoudende dranken

De IWSC is al ruim vijftig jaar de meeste prestigieuze internationale competitie en wordt ook wel het WK voor alcoholhoudende dranken genoemd. Dit jaar streden 4000 inzendingen uit 86 landen om de medailles. Zo ook Suzan en Joost. Beiden zijn geen onbekenden in het Tilburgse. Zo startte Suzan op haar 27e Café Bolle in Tilburg. Joost staat voornamelijk bekend als oud-wethouder in Tilburg. Samen stortten zij zich na het bezoeken van Ibiza en Mallorca op hun hobby: namelijk het maken van heerlijke limoncello.

Ze zijn dan ook trots op de tweede medaille op rij. “Wij zijn alleen maar bezig met compromisloze kwaliteit en hoeven met onze hobby geen geld te verdienen. Voor ons is het belangrijk dat we de échte liefhebbers laten genieten van heerlijke en ambachtelijke limoncello die is gemaakt van biologische citroenen. Hopelijk proef je het plezier waarmee het product wordt gemaakt in de limoncello terug,” vertelt Suzan.

Joost voegt toe: “Wij maken het hele jaar door limoncello. Daardoor wisselt de smaak van onze limoncello ook weleens. Citroenen uit maart smaken bijvoorbeeld anders dan citroenen uit augustus. De smaak van onze limoncello beweegt ook met de seizoenen mee. Dat is anders bij fabriekslimoncello’s. Daar worden zoveel toevoegingen aan het product gedaan, dat de smaak altijd hetzelfde is. Onze limoncello moet je meer zien als een goede wijn: het is afhankelijk van de oogst welke smaaktonen je in onze limoncello tegenkomt.”

Goed gevierd

Nogmaals: Joost en Suzan zijn erg trots op de titel. “Vorig jaar hebben we de medaille natuurlijk goed gevierd met onze vrienden. Toen was het verwondering, nu voelt het meer als waardering voor onze inspanningen om de ultieme limoncello te maken. Tweemaal op rij een medaille in zo’n groot veld is echt bijzonder,” gaat Suzan verder.

“We waren ook niet voorbereid op de bestellingen die binnenstroomden na onze podiumplaats. Gelukkig ontvingen we veel begrip van onze klanten. Het duurt namelijk zes weken tot onze limoncello klaar is vanaf het moment dat de citroenen binnenkomen. We willen geen concessies doen aan de kwaliteit en daardoor duurde het wat langer.”

Op de kaart bij horecazaken

Ook leuk: Limoncello di Mallorca staat bij steeds meer horecazaken op de kaart. Zo kun je de limoncello van Joost en Suzan proeven bij Bistro St. Sjaak  en Wijnbar Cru in Tilburg. Ook bij Brasserie Valentijn in Udenhout kun je de limoncello proeven. Inmiddels verlaat Limoncello di Mallorca ook de Tilburgse stadsgrenzen. Het hippe Westergasterras in Amsterdam serveert bijvoorbeeld de limoncello.

Limoncello di Mallorca kopen

Wil jij deze prijswinnende limoncello kopen? Om te proeven of cadeau te doen? Dat kan via de webshop. Wil je op verzendkosten besparen? Ga dan naar Wijnkoperij van Bilsen aan de Korvelseweg. Daar is Limoncello di Mallorca ook te koop.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen rondom Limoncello di Mallorca? Volg ze dan op Facebook voor het laatste nieuws, acties en updates.