Tilburgse ondernemers naar Wereldtentoonstelling 2015

Tilburgse onderneemsters Kim van der Hoff en Martine van der Poel zijn uitgenodigd om hun foodtruck op de Wereld Expo in Milaan te stallen. Van mei tot en met oktober 2015 staat de Pura Vida-‘Just Say CHEESE’-truck in het Nederlandse paviljoen van de wereldtentoonstelling.

Het thema van de 34ste Wereldtentoonstelling is ‘Voedsel voor de planeet, energie voor het leven’. Pura Vida – Ontour staat met de ‘Just Say CHEESE’-truck en samen met collega-foodtruckers in het Nederlandse paviljoen ‘Dutch Festival’. Er worden dagelijks 140.000 bezoekers verwacht bij de World Expo.

Gouden kans

Een eerste toenadering van de Wereldexpositie-organisatie durfden Kim en Martine niet serieus te nemen: “Pas toen we na een evenement in Amsterdam persoonlijk gebeld werden, begrepen we dat we echt naar Milaan mochten. Dit is een kans die je eens in je leven krijgt.” Naast de Wereldexpositie staat Pura Vida – Ontour op meer dan 100 festivaldagen in Nederland. Met voor het eerst ook een plaats op PinkPop Festival.

Mogelijkheden

Om deze mogelijkheid met beide handen aan te grijpen, zegde Kim haar baan op. De twee onderneemsters wisselen elkaar af in Italië en Nederland. Waar Kim en Martine normaal hun ingrediënten bij lokale boeren halen, wordt dat voor de Wereldexpositie moeilijker: “We gaan graag in gesprek met bedrijven en sponsoren om onze ‘Just Say CHEESE-truck’ er nog meer uit te laten springen.”

Pura Vida

Pura Vida – Ontour startte vier jaar geleden als ‘een leuk idee’: “Het eten op festivals bestond toentertijd voornamelijk uit ‘bulk-voer’. Dertien-in-een-dozijn-gerechten waarvan je niet wist wat er in zat.
Verkocht door minder gemotiveerd personeel. Wij wilden lekker, eerlijk eten verkopen met enthousiasme. En vanuit een caravan is dat nog leuker.” De (inmiddels drie) foodtrucks van Pura Vida omarmen een puur Hollands concept, met eerlijke gerechten, op locatie. “Het is onwerkelijk dat onze kleine caravan hiertoe heeft geleid.”