Tilburgse ondernemers opgelet: zo word je online beter gevonden

Sinds de economische crisis in 2008 kent Nederland een sterke economische groei. Dit heeft geleid tot het ontstaan van veel nieuwe bedrijven. Zo ook in Tilburg. De concurrentie is groot en zeker in de online wereld is het vechten voor de bovenste plekken in de zoekmachine van Google. Maar wat moet je doen om online beter te worden gevonden? In dit artikel vind je de antwoorden op deze vragen.

Google Adwords

Een van de manieren om bovenaan te staan is via Google Adwords. Tegen een betaling per klik komt jouw website met een advertentie bovenaan te staan bij bepaalde zoektermen. Voor een lokaal Tilburgs bedrijf is het dus belangrijk dat je deze zoektermen goed filtert. Je wil namelijk als Tilburgse broodjeszaak niet gevonden worden op de zoekopdracht “Beste broodjeszaak Den Haag”. Elke keer wanneer iemand op jouw advertentie klikt betaal je een bedrag, dus wil je ervoor zorgen dat je dit geld zo goed mogelijk besteed.

Technische optimalisatie

Een andere manier om een hogere plek te krijgen in de zoekmachine van Google is via SEO, Search Engine Optimization. SEO zorgt ervoor dat je de bovenste plek kan krijgen onder de advertenties op Google. Er zijn aantal onderdelen waar Google rekening mee houdt met het beoordeling van jouw website. Een van deze dingen is technische optimalisatie. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat de website snel laadt en technisch op orde is.

Content

Het tweede onderdeel waar SEO rekening mee houdt is de context die je op jouw website hebt staan. Staat er geen content op de website, dan is er geen zoekmachineoptimalisatie. Om de zoekmachine te optimaliseren is het voor een Tilburgs bedrijf van belang dat je de content aanpast op de zoektermen waarop je gevonden wil worden.

Off-site SEO

Het laatste onderdeel waarmee je ervoor kan zorgen dat je beter te vinden bent in de zoekmachine van Google is off-site SEO. Met off-site SEO kan je zonder aanpassingen aan jouw eigen website te doen ervoor zorgen dat deze omhoog gewerkt wordt in de zoekmachine van Google. Dit gebeurt via links naar jouw website toe, maar ook door shares en likes op social media.

Heb je geen verstand van online marketing of heb je er geen tijd voor? Er zijn in Nederland tientallen online marketingbureaus die jou kunnen helpen met de online marketing. Zo kan je op Offerte.nl meerdere online marketingbureaus vergelijken en de beste match te vinden!