Nieuws

ARTomaten
Let op! Dit artikel is al 1607 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgs ‘Pakje Kunst’ gaat heel Nederland door

Het Tilburgse initiatief ‘Pakje Kunst’ gaat inmiddels het hele land door. Sinds er in december 2016 Pak Je Kunst automaten bij Gianotten Mutsaers, Bolle en BANK15 zijn geplaatst, stromen de aanvragen binnen uit het hele land.

Het concept: in plaats van een pakje sigaretten trek je voor 4 euro een pakje kunst uit een automaat. Het doel is om regionale kunstenaars een podium te bieden en kunstwerkjes op een laagdrempelige manier naar de mensen te brengen. In ieder pakje kunst zit een uniek kunstwerk met een verhaaltje over de kunstenaar.

Het initiatief van de Tilburgse beeldend kunstenaar Ro-nalt Schrauwen is geïnspireerd op Duitse Kunstautomaten die daar in de openbare ruimte hangen.

Inmiddels in heel Nederland

Dat het initiatief een succes is blijkt wel uit de landelijke media-aandacht die het project kreeg. Inmiddels kun in Den Bosch, Arnhem, Zevenaar, Enschede en Oisterwijk kunst uit een ‘Pak Je Kunst-automaat’ kopen. Tijdelijk worden hier ook nog eens Nijmegen en Oss aan toegevoegd.

Alsof dat nog niet alles is, hebben Decenter, Leeuwarden, Dokkum, Bergen op Zoom, Schiedam, Rotterdam, Kerkrade, Terneuzen, Vlissingen, Amersfoort en Eindhoven een verzoek ingediend. Momenteel wordt bekeken of het mogelijk is om nog dit jaar een ‘Pak Je Kunst-automaat’ in deze steden op te hangen.

Meer informatie over het project kun je vinden op de website. Daar kun je jezelf ook aanmelden als kunstenaar.

ARTomaten

Reageer op dit bericht