Tilburgse Quiet Community valt landelijk in de prijzen

actieweek Quiet

In de Amsterdamse Beurs van Berlage zijn gisteren voor de zevende keer de Dutch Interactive Awards (DIA’s) uitgereikt. De Tilburgse Quiet Community (Quiet.nl) won in de categorie Communities en liet onder meer inzendingen van BNN- Vara en Randstad achter zich. Quiet.nl is een gezamenlijk initiatief van Stichting Quiet en het Tilburgse internetbureau Freshheads.

De Dutch Interactive Awards zijn de awards voor het beste online werk van het afgelopen jaar. Uit de bijna driehonderd inzendingen van 149 bureaus werden gisteravond de winnaars bekend gemaakt. Alle cases zijn beoordeeld op: concept, design en gebruiksvriendelijkheid, resultaat en interactiviteit. Met als resultaat 73 nominaties verdeeld over dertien categorieën. In de categorie ‘best communities’ ging het Tilburgse geef-en- deelplatform www.quiet.nl er met de Gouden Award vandoor.

Het DIA-juryrapport sprak lovende woorden en beschreef Quiet.nl als: “Een marktplaats om een belangrijk thema als stille armoede daadwerkelijk aan te pakken en uitrolbaar over de rest van Nederland. Het platform nodigt uit om daadwerkelijk tot matches te komen en is state of the art opgezet voor communities. Mensen uit de doelgroep worden betrokken bij de verdere ontwikkeling en uitvoering.”

Over Quiet

In 2013 verscheen voor het eerst de Quiet 500. Anders dan de welbekende Quote 500, wordt in dit Glossymagazine niet rijkdom, maar de (onzichtbare) armoede vanuit verschillende kanten belicht. Het initiatief trok landelijk de aandacht. Twee Quote-miljonairs hebben gehoor gegeven aan het initiatief en een ‎plan ‎ontwikkeld om armoede te verlichten. In samenwerking met internetbureau Freshheads is Quiet.nl ontwikkeld: dé online community waar halen, brengen en delen centraal staan. Leden onderling, particulieren en het (lokale) bedrijfsleven helpen elkaar door producten en diensten te verdelen onder de mensen die dit het hardst nodig hebben.

Jean-Pierre Joos, projectleider Quiet: “De prijs is een prachtige blijk van waardering. Dat onze inzet en aanpak gewaardeerd wordt in de online industrie is voor ons een extra motivatie. Maar we doen het natuurlijk voor een hoger doel, en dat is armoedeverzachting. Extra trots zijn we op de dubbele Tilburgse kracht van Freshheads en de Quiet-community samen. Volle kracht vooruit!”

Pilot in Tilburg

Op dit moment draait Quiet.nl een pilot met mensen van de Tilburgse Voedselbank.

Wout Withagen, directeur Freshheads: “Stapsgewijs bouwen we de community verder uit. We blijven in gesprek met de leden. De komende tijd gaan we leren en optimaliseren met als doel de community landelijk te kunnen opschalen, en zo niet alleen armoede in Tilburg, maar in heel Nederland te kunnen verzachten.”