Tilburgse rapper/vlogger Boef breekt alle records

boef

Zijn nieuwe album ‘Slaaptekort’ werd binnen 24 uur 4,7 miljoen keer gestreamd op Spotify, alle nummers op het album kwamen binnen in de top 20 en zijn nieuwe single ‘Habiba’ is op YouTube al ruim een miljoen keer afgespeeld. Je kunt er niet meer omheen: de Tilburgse Boef breekt momenteel alle records. 

Met deze cijfers weet de in Tilburg woonachtige rapper wereldsterren als Ed Sheeran af te troeven in de nationale charts. Momenteel staat Boef zelfs in de top 30 meest gestreamde artiesten wereldwijd op Spotify. Hij laat deze week zelfs artiesten als Justin Bieber en Rihanna achter zich.

Positief veranderd

Boef neerzetten als ’treitervlogger’ is eigenlijk niet meer gepast. De jonge rapper/vlogger is er onder de vleugels van Ali B mee bezig zijn imago te verbeteren en inspireert honderdduizenden jongeren. In RTL Late Night geeft hij ook eerlijk toe dat hij in het verleden te ver is gegaan, waar hij spijt van heeft. ”Ik wil alleen nog maar bezig zijn met positieve dingen.”

Ook zijn mentor Ali B geeft aan dat de fouten die Boef heeft gemaakt te verklaren zijn. ”Die jongen komt van de straat, heeft ineens honderdduizenden fans en is daarmee een bekende Nederlander. In het begin van mijn carrière maakte ik ook dit soort fouten, maar die werden destijds niet zo uitvergroot.” Daarmee doelt de ‘knuffelmarokkaan’ op de aanwezigheid van social media.

Het optreden in RTL Late Night is een wereld van verschil met zijn tv-optreden een paar maanden geleden, waar hij naar aanleiding van zijn vlogs onderuit werd gehaald door Rick Nieman. Tijdens de uitzending van maandagavond 20 maart, maakt Boef een positieve en kalme indruk. Hij beseft dat hij momenteel een publiekelijk figuur is met een voorbeeldfunctie en wil zijn achterban (voornamelijk jeugd) inspireren met zijn muziek en vlogs.