Tv-schermen op station laten bijzondere plekken in Tilburg zien

Vanaf vrijdag 26 januari krijgen de negen sfeergebieden van Tilburg een prominente plek op het centraal station van de stad. Op vijftien tv-schermen krijgen bezoekers informatie over toeristische plekken, wat er te doen is en hoe ze er komen. Het project, een samenwerking tussen Citymarketing Tilburg, de gemeente Tilburg en ProRail, siert de glazen wand aan de noordzijde van het station. Vrijdagmiddag om 17.00 uur gaan de schermen live.

Het centraal station is de perfecte plek om duizenden reizigers kennis te laten maken met alle bijzondere plekken van de stad. Zowel de bezoekers van de stad als mensen die via Tilburg naar een andere bestemming reizen. Daarom bundelden de drie partijen de krachten. “Door bezoekers op het station te informeren, willen we ze verleiden om de sfeergebieden van de stad te bezoeken en langer in de stad te verblijven”, zegt Ben Smit, citymarketeer bij Citymarketing Tilburg.

Noordzijde van het station

De vijftien schermen zijn te zien vanaf de noordzijde van het station en in de stationsruimte. De schermen wisselen sfeervolle beelden van de gebieden af met informatie hoe bezoekers te voet, per fiets of met openbaar vervoer naar deze hotspots kunnen reizen. Om bezoekers een beeld te geven van de stad, worden de schermen ondersteund met grote stickers waarop de verschillende sfeergebieden staan zoals de Spoorzone, het Dwaalgebied en de Piushaven.

Uitnodigen, uitlichten en uitleggen

“Dit project sluit naadloos aan op de plannen van zowel de gemeente als Citymarketing Tilburg. Het is een handig hulpmiddel dat uitnodigt, bezoekers informeert over de meest bijzondere plekken van onze stad en ze helpt om daar te komen”, aldus Ben Smit. De gemeente wil met het uitvoeringsplan Uitnodigen, Uitlichten en Uitleggen de verschillende gebieden in de binnenstad beter met elkaar verbinden. Citymarketing Tilburg ondersteunt deze visie onder andere met de uitbreiding en verbetering van routes en bewegwijzering in de sfeergebieden.