Nieuws

sociaal werker van het jaar
Let op! Dit artikel is al 988 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse Sjef uitgeroepen tot Sociaal Werker van het Jaar 2018

Het is hem gelukt! Sjef van der Klein mag zich vanaf nu Sociaal Werker van het Jaar 2018 noemen. De 26-jarige Tilburger, werkzaam voor ContourdeTwern in de Reeshof, won woensdag de landelijke prijs en liet daarmee twee andere genomineerden (uit Utrecht en Den Haag) achter zich.  Sjef wint een geldbedrag van €1.000,- om te besteden aan een sociaal project in de Reeshof. 

Foto: Camiel Donders

In februari kon gestemd worden door het publiek. Hij bleek favoriet en is nu een jaar lang ambassadeur van het vak en de branche. Ook wint hij enkele mooie prijzen. De vakjury was ook enthousiast over Sjef. Zij roemen Van der Kleins energie en zijn inzet voor onder meer ouderen. Ook enkele initiatieven die hij in de Reeshof opstartte, zoals een ontmoetingskamer voor mensen met geheugenproblemen, vielen in de smaak.

‘Meer hulp aan mantelzorgers’

Eerder spraken wij Sjef van der Klein over zijn nominatie en sociaal werk in Tilburg. Hij gaf aan dat hij bij het behalen van de titel vooral extra aandacht wil voor sociale projecten. Hulp aan mantelzorgers bijvoorbeeld. “Waar mensen eerst naar een verzorgingshuis gingen, blijven ze nu steeds langer thuis wonen. Hierdoor raken mantelzorgers vaak overbelast. Ik zou hen graag willen ontlasten.” Daarnaast hoopt hij in 2018 een inloop op te zetten voor mensen die hun partner zijn verloren. Ook voor de jeugd tussen 16 en 23 jaar in de Reeshof zou hij meer willen doen. “Eén-derde van de jeugd in Tilburg woont in de Reeshof. Voor kinderen worden speeltuintjes aangelegd, maar voor deze doelgroep gebeurt nog te weinig.”

Wil je Sjef blijven volgen? Check dan zeker zijn facebookpagina. Meer weten over Sjef? Lees dan ook eens het uitgebreide interview dat we met hem hadden.

Reageer op dit bericht