Tilburgse stadsmarathon nu ook gecertificeerd

stadsmarathon

Op 28 mei 2017  kan er weer een officieel record worden neergezet! 1 april is de hele marathon (42,195 km) en halve marathon (21,1 km) afstanden van Tilburgse stadsmarathon gecertificeerd door de Atletiekunie. 

Parcours meting stadsmarathon

De parcoursmeter heeft met behulp van een Jones Counter het parcours gemeten via de ideale looplijn. Steeds meer hardlopers hebben horloges en gadgets om afstanden te registreren. Het komt vaak voor dat er na afloop van loopevenementen discussie is over de gelopen afstand. “We zijn trots en blij met deze mijlpaal,’’ reageert voorzitter Jacques Kusters. Deze certificering is een erkenning voor de hoge kwaliteit van onze organisatie en het biedt deelnemers de zekerheid dat de gelopen afstand correct is”

Inschrijven?

Er kan nog worden ingeschreven voor de hele, halve en kwart marathon. Naast individuele inschrijvingen is het mogelijk om als bedrijventeam mee te lopen. De teller staat inmiddels over de 2000 deelnemers. Voor de eerste editie heeft de organisatie een limiet gesteld op 3000 deelnemers. Inschrijven voor de hele marathon kan nog tot 27 mei voor €52,50. Inschrijven voor de halve marathon kost voor 27 mei €27,50. Inschrijven voor de kwart marathon kan ook nog tot 27 mei voor €15,-. Ben je benieuwd naar de route ? De voorlopige routes voor de hele, halve en kwartmarathon zijn ook bekend gemaakt en kan je hier bekijken.