Nieuws

let's do goods
Let op! Dit artikel is al 152 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse start-up Let’s do Goods lanceert sokken door daklozen voor daklozen

Let’s do Goods gaat de wereld mooier maken op sokken! En ze beginnen in Tilburg… Tilburgse start-up Let’s do Goods maakt sokken, maar dat doen ze niet zomaar. Samen met kunstenaars uit daklozen communities ontwerpt Goods sokken, waarvan ze per verkocht paar een kopie terug doneren aan deze communities.

Let’s do Goods

Sokken worden het minst gedoneerd, maar zijn juist het hardst nodig. Samen de wereld een beetje mooier maken op sokken, dat is de missie van Let’s do Goods! Op 10 oktober is het zo ver: op wereld daklozen dag lanceert Goods zijn eerste design in Tilburg.

Het aantal daklozen in Nederland en de rest van de wereld stijgt snel, Goods wil dit thema onder de aandacht brengen en de wereld samen een beetje mooier maken op sokken. Overal in Tilburg hangen zij sokken op die je gewoon mee mag nemen of weg mag geven natuurlijk.

In samenwerking met The Living Museum, Tilburgse kunstenaar Dennis en Traverse als ontvanger van de donaties wordt Goods geïntroduceerd! Heb Lief is het thema van kunstenaar Dennis en staat synoniem voor elkaar liefhebben en verbinden, een mooi thema in deze moeilijke tijd.

“Sokken worden het minst gedoneerd, maar zijn juist het meest nodig.” – Het Leger des Heils

Kleding inzameling

In Nederland alleen al zijn 58.000 mensen afhankelijk van kleding inzameling. Door de huidige coronacrisis stijgt dit aantal fors. Deze groep heeft geen toegang tot iets vanzelfsprekends als een nieuw paar sokken. Het betreft hier niet alleen de dakloze man op een bankje in het park, maar juist een steeds groter groeiende groep alleenstaanden en complete gezinnen in verborgen armoede.

Doneren

Goods doneert één paar sokken voor ieder paar wat verkocht wordt. Doneren is serious business en daarom werken zij samen met Het Leger des Heils en lokale hulpverleningsorganisaties. Samen zorgen ze ervoor dat de donaties daar terecht komen waar de impact het grootst is. Iedere maand lanceert het sokkenmerk een design uit een andere stad, Rotterdam, Amsterdam, Breda en Berlijn zitten op dit moment al in de pijplijn. Het is mogelijk om via een abonnement iedere maand het nieuwe design te ontvangen of zelf sokken te bestellen via de webshop.

De wereld een beetje mooier maken

Let’s do Goods heeft dan ook de volgende doelen:

  • Samen de wereld een beetje mooier maken op onze sokken
  • Kunstenaars van de straat een podium geven voor hun werk en verhaal

“De sok staat voor ons symbool voor onze missie; de wereld samen een beetje mooier te maken op sokken,“ aldus oprichter Niels Hermus.

Leuk natuurlijk een sok, maar volgens Niels staat deze vooral symbool voor de missie van Goods. “Welvaart en kansen in de wereld zijn oneerlijk verdeeld. Zelfs in het welvarende westen zijn er grote verschillen en verdwijnen mensen vanaf een bepaald punt simpelweg van het netvlies van de samenleving. Goods wil de wereld samen mooier maken op sokken en tegelijkertijd mensen inspireren iets goeds voor een ander te doen. Een beladen en ambitieus doel natuurlijk volgens Niels “Maar juist door de sok hiervoor als symbool te gebruiken maken we het luchtiger.”

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Let’s do Goods.