Nieuws

Harold Pieper uit het leven gegrepen
Let op! Dit artikel is al 81 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse student Harold Pieper brengt gedichtenbundel ‘uit het leven gegrepen’ uit

Alcoholverslaving, pesten, de scheiding van zijn ouders, zelfmoordpogingen en eenzaamheid. Het zijn vijf thema’s die terugkomen in de eerste dichtbundel van de 21-jarige Harold Pieper. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al heel wat achter de rug. In zijn gedichtenbundel ‘Uit het leven gegrepen’ neemt Harold de lezers mee in zijn verleden, met één belangrijke boodschap: er is hoop!

Over Harold

Harold Pieper groeide op in Drenthe. Op zijn zevende ontdekte hij de liefde voor muziek. Het schrijven van songteksten is nog steeds een van zijn grootste hobby’s. Harold heeft een bewogen jeugd gehad, waarin hij te maken kreeg met pesten en de scheiding van zijn ouders. Ook werd hij getroffen door een hersenvliesontsteking en raakte hij verslaafd aan alcohol. Toen hij twintig was, gooide hij het roer om. Hij stopte met drinken en zijn creativiteit kwam terug.

Uit het leven gegrepen

Uit het leven gegrepen is een verzameling gedichten die Harolds leven tot nu toe laten zien. Naast bovengenoemde thema’s heeft hij het ook over luchtigere onderwerpen, zoals het op zichzelf gaan wonen, zijn liefde voor het platteland en eerbetoon aan familieleden. Harold zegt zelf dat elk gedicht een op zichzelf staand verhaal is, en dat het metaforisch geschreven is. Zijn visie komt wel naar voren, maar op zo’n manier dat iedereen het op zijn of haar manier kan interpreteren. Ook heeft hij gekozen voor een chronologische volgorde, namelijk op basis van wanneer het in zijn leven plaatsvond. De bundel begint met een aantal gedichten over dierbaren, daarna volgen de zwaardere thema’s. De bundel eindigt met een aantal gedichten die niet direct een thema hebben. Dit om positief af te sluiten.

Wil jij deze dichtbundel ook lezen?

De gedichtenbundel is nog steeds te koop. Hij is te lezen als e-book voor €8,99 en als paperback voor €13,99. Je kunt hem hier bestellen.