Winnaars Jacques de Leeuw Prijs 2015 bekend

Nele Vandeneede, student aan de Academie voor Danseducatie en Tom Sanderman, student aan het Conservatorium zijn de winnaars van Jacques de Leeuw Prijs 2015. Jaarlijks ontvangen de twee meest getalenteerde studenten van een docentenopleiding en een uitvoerende opleiding van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) deze prijs waar een geldbedrag aan gekoppeld is van 10.000 euro. De prijs is bedoeld als stimulans en steun in de rug voor verdere studie of om te investeren in de beginnende carrière.

De prijswinnaars namen woensdag 1 juli de prijs in ontvangst uit handen van de heer Jacques de Leeuw in de Schouwburg van Theaters Tilburg. Een deskundige jury onder voorzitterschap van Aad van Nieuwkerk bepaalde de winnaars.

Veertien jaar Jacques de Leeuw Prijs

Al voor het veertiende jaar stimuleert en steunt Stichting Jacques de Leeuw afstudeerders van FHK. Met de prijs wil Stichting Jacques de Leeuw (onderdeel van uitgeverij Audax) jonge talentvolle kunstenaars de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen. Ook is het een manier om ambities te stimuleren bij studenten van de verschillende kunstenopleidingen. Bovendien willen Stichting Jacques de Leeuw en FHK zo een positieve bijdrage leveren aan het culturele klimaat in Tilburg.

Samenstelling jury

Naast voorzitter Aad van Nieuwkerk bestaat de jury van de Jacques de Leeuw Prijs 2015 uit de volgende deskundigen: Boyke Brand, Willem Brekelmans, Leonie Clement, Annette Embrechts, Saskia van Gool, Florence Husen, Wendy Moonen en Jos Wilbrink.

Prijs Stichting Ateliers

Stichting Ateliers Tilburg stelt een jaar lang een gastatelier ter beschikking aan een genomineerde student beeldend. Dit jaar ontving Moyra Besjes deze prijs uit handen van Wilbert van Herwijnen, voorzitter van de stichting.

Meer informatie

Kijk op www.fontys.nl/jacquesdeleeuwprijs voor meer informatie over de Jacques de Leeuw Prijs.