Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1862 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse Veul Gère in race voor beste carnavalskraker

Voor het derde jaar op rij is het ze gelukt. De Tilburgse carnavalsvereniging Veul Gère staat in de shortlist van 11 liedjes die genomineerd zijn voor de titel  ‘Carnavalshit van het jaar’ van radio 3FM. In 2014 sleepte Veul Gère de prijs al eens in de wacht met de kraker ‘De Grozzie van mèn buurvrouw’. Het jaar daarop haalde ze met hun ‘Speciaole Friekendèl’ de finaledag net niet. De mannen hopen komende week dan ook op massale steun vanuit Kruikenstad voor de Tilburgse inzending ‘Wa Trèkte Aon?!’.

Eerste soloplaat

Meer dan ooit in hun tienjarig bestaan waren de leden gespannen over hoe hun lied door het carnavalspubliek ontvangen zou worden. Na de samenwerking met professionele artiesten als Peter Smulders, clown Bassie en niet te vergeten Ferry van de Zaande, voelde hun eerste soloplaat toch als een sprong in het diepe.

Maar drie weken na de presentatie van ‘Wa trekte aon?!’ is de clip al meer dan honderdduizend keer bekeken op Youtube, draait het nummer bovenin mee bij de Kies je Kraker-verkiezing van Omroep Brabant en stromen de verzoeken om optredens tijdens carnaval massaal binnen. Plus de kans dat de Tilburgers woensdag 3 februari de eerder genoemde prijs voor beste carnavalslied op mogen halen in de ochtendshow van Giel Beelen.

Melkweg

Voorlopig hoogtepunt van hun uit de hand gelopen hobby vond vorige week vrijdag plaats in een volgepakte Melkweg. Daar mocht Veul Gère voor een publiek van in Amsterdam wonende Brabanders (de hoofdstad was voor de gelegenheid omgedoopt tot Gròòtgragtegat) hun nummers ten gehore brengen tijdens de eerste editie van Alaaf & Kicking. Samen met artiesten als Gebroeders Ko, Snollebollekes, Lamme Frans en surprise act André van Duin werd het een echte Brabantse carnavalsavond boven de rivieren.

Op carnavalsvrijdag is Veul Gère eveneens te zien bij het jaarlijkse muziekspektakel 3 Uurkes Vurraf waarmee Omroep Brabant traditiegetrouw aftrapt. Tot deze dag is het nog mogelijk om op je favoriete nummer te stemmen bij de Kies je Kraker-verkiezing van de omroep. De winnaar hiervan wordt tijdens het muziekfeest officieel bekendgemaakt.

Stemmen

Stemmen op Veul Gère kan via de volgende 2 sites:

Omroep Brabant: www.omroepbrabant.nl/kiesjekraker
Giel Beelen, 3FM: www.veulgere.nl/stem

Alles over carnaval in Tilburg

Carnaval Tilburg
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van carnaval in Tilburg…de grootste online opstoet van Kruikenstad!

Reageer op dit bericht