Tilburgse Walk of Fame verhuist naar de Spoorzone

Walk of Fame

De Walk of Fame in de Alexanderstraat wordt begin juli verplaatst naar de Spoorzone. Hij komt achter de Koepelhal en de Hall of Fame te liggen. De Walk of Fame is opgezet bij het 200-jarig bestaan van Tilburg. Bekende en minder bekende Tilburgers zetten er hun naam in beton. Er liggen onder meer tegels van Guus Meeuwis, Pater Poels, Kluun en Roy Donders.

Waarom?

Door de ontwikkelingen in het centrum van Tilburg verhuist de Walk of Fame naar de Spoorzone. De komst van de Primark is één van de redenen dat de tegels naar een nieuwe locatie verhuizen. Omdat Enexis nieuwe bekabeling gaat leggen was het eerste idee om een aantal tegels tijdelijk te verhuizen. Een woordvoerder van de Gemeente Tilburg vertelt dat ze hebben besloten alle tegels naar de Spoorzone te verhuizen omdat ze daar uiteindelijk beter tot zijn recht komen.

Er is nog geen besluit genomen of de Walk of Fame daadwerkelijk in de Spoorzone blijft. Dit hangt af van de ontwikkelingen in het centrum.

Over de Walk of Fame

Een selectiecommissie bepaalt wie een tegel krijgt in de Tilburgse Walk of Fame. Elk jaar wordt een Tilburger die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de stad geëerd met een tegel. Bekende en minder bekende Tilburgers die zich inzetten voor de stad of dat hebben gedaan, zetten er hun handtekening in het beton.De Walk of Fame is aangelegd ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Tilburg in 2009.

Er liggen op dit moment al tegels van: Gerrit Poels, John Feskens, Menno van Gorp, John Maes, Paul & Marina Boeren, Erwin van Erve, Riek Flipse Tiemens, Nol Havens, Yvonne van den Boer, Ko Schaaders, Inez Tuerlings, Ruud Vreeman, Edmund Sewpersad, Ivo de Wijs, Kluun, Marc van Roosmalen, Pieter Korremans, Frans Coolen, Jan Schellekens, Guus van Hove, Guus Meeuwis, de selectie van Willem II, Rudy Daniels, Wim Gianotten, Jan Stads, Wesley, Jordy Sweep, Gerard Otten, Will Smits, Fleur Tulfer, Carla & Ruud Oerlemans en Will van Sprang.