Nieuws

webshop OTTO
Let op! Dit artikel is al 405 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse webshop OTTO voorspelt toekomstmode

Veertig jaar geleden opende OTTO haar deuren in Tilburg en dat wordt gevierd. Naast spectaculaire feestkortingen, winacties en jubileumaanbiedingen blikt OTTO dit jaar ook terug op 40 jaar mode. Er wordt ook naar de toekomst gekeken. De webshop voorspelt met hulp van haar klanten het modebeeld van het komende decennium.

OTTO is een van de eerste homeshopping-organisaties van Nederland en onderdeel van de Otto Group, een van de grootste online retailers ter wereld. OTTO is 4 decennia geleden als postorderbedrijf begonnen maar al in 1998 gestart met de transformatie naar e-commerce. In 2010 stopt de Tilburgse webshop met de ‘dikke catalogus’ waar supermodellen als Heidi Klum, Claudia Schiffer, Cindy Crawford en Sylvie Meis op de cover schitterden. Om het modebeeld van de afgelopen 4 decennia in kaart te brengen, neemt OTTO haar klanten mee in een tijdmachine. De webshop blikt terug op 40 jaar OTTO-mode. Welke items droegen we vroeger waar je nu écht niet meer in gezien wil worden? En wat mocht de afgelopen 40 jaar niet ontbreken in een gaderobe? En de grote vraag is: Welke trends staan in het nieuwe decennium op ons te wachten?

Wedstrijd

OTTO heeft hulp ingeschakeld en startte een winactie om de mode van de toekomst te voorspellen. De winactie is inmiddels gesloten en dankzij de input van de deelnemers voorspelt OTTO de toekomstmode. De 2 winnaars werden getrakteerd op OTTO-shoptegoed. “Wauw, ik heb € 400,- aan shoptegoed gewonnen bij OTTO! Dit komt goed van pas, want er zaten al een aantal toffe dingen in mijn winkelmandje! Bedankt OTTO!” aldus winnares Iris Slagter. Bekijk het artikel op otto.nl of shop de toekomstmode in de speciaal samengestelde shop met artikelen die aankomend decennium trending worden volgens de winnaressen.

Achtergrond & duurzaamheid

OTTO vestigt zich 40 jaar geleden in Tilburg maar al in 1949 zette Werner Otto in het Duitse Hamburg, de eerste stappen op het postorder-pad. Duitsland wordt te klein en in 1979 opent OTTO B.V op de Ringbaan Oost. Na een verhuizing naar de Posthoornstraat vestigt het bedrijf zich uiteindelijk op de Charles Stulemeijerweg. Vandaag de dag heeft OTTO ruim 300.000 unieke mode-, multimedia- en woonartikelen in het assortiment. In 2017 lanceert OTTO speciaal voor haar eigen badmode- en lingeriemerk LASCANA, de succesvolle webshop lascana.nl.

Verantwoord ondernemen zit in het DNA van OTTO. De Otto Group heeft duurzaamheid al sinds de jaren tachtig opgenomen in haar bedrijfsdoelen. OTTO stelt in 2006 het doel om in 2020 de CO2-uitstoot te halveren ten opzichte van 2006. Door steeds minder gebruik te maken van luchttransport voor de levering van de artikelen naar de magazijnen en meer van vervoer over de weg, het water of het spoor is OTTO op de goede weg om deze doelen te halen. Ook duurzaam verpakkingsmateriaal draagt hieraan bij. Met een speciale lijn van duurzame artikelen (GOODproduct) biedt OTTO een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde keuze tijdens het online shoppen.

Oog op de toekomst

OTTO staat al decennia bekend als betrouwbare webshop met naast modieuze fashionitems en -modellen ook een gigantisch assortiment living en multimedia, verschillende betaalmethodes en een goede service. Klanten waarderen deze kenmerken nog steeds en sinds 2015 is de gemiddelde omzetstijging bij OTTO Nederland ruim 16 procent per jaar. OTTO blijft in haar webshop investeren om de perfecte shopervaring voor klanten te creëren. Het aanbod van artikelen groeit continu en het bieden van betrouwbare service blijft een belangrijke focus. Daarnaast zullen aanwezigheid in België en Luxemburg en het openstellen van onze webshop als marktplaats voor leveranciers de belangrijkste ontwikkelingen vormen voor de komende jaren.

Reageer op dit bericht