Tilburgse wijk ‘Theresia’ draagt ‘Stichting Broodnodig’ een warm hart toe met inzamelingsactie

'Theresia' draagt 'Stichting Broodnodig' een warm hart toe

De Tilburgse wijk Theresia ondersteunt de drukbezochte voedselbank aan de Stedekestraat in Tilburg met een hartverwarmende kerstactie. De ‘Stichting Broodnodig’ (voorheen Pater Poels) zorgt al jaren voor de eerste levensbehoefte van de mens: brood. De stichting bereikt zo’n 600 huishoudens. Elke week staan zo’n 200 mensen in de rij om gebruik te maken van de voedselhulp. Iedereen die het nodig heeft en er aanklopt, krijgt brood en ander eten. Niemand gaat met lege handen weg. In deze koude decembermaand kunnen deze huishoudens alle hulp goed gebruiken.

Een uitnodiging

Deze week ontvangen buurtbewoners van de wijk Theresia een uitnodiging voor deelname aan een inzamelingsactie voor de voedselbank. Iedereen die zich aanmeldt ontvangt een doos met het verzoek die te vullen met een ‘hartverwarmende’ inhoud. De dozen worden op donderdag 23 december tussen tien en twee afgegeven bij de ‘Stichting Broodnodig’, hoek Stedekestraat – Wilhelminapark. Alles wat een mens kan verwarmen is welkom. Denk aan een nauwelijks gedragen winterjas, handschoenen, dikke sokken, een spelletje, speelgoed, waspoeder, shampoo, badhanddoeken, enzovoorts. Kortom, alles dat voor velen vanzelfsprekend is, maar dat sommigen in onze samenleving zich nauwelijks kunnen veroorloven.

Het initiatief

‘Theresia geeft!’ is een initiatief van de buurtbewoners Dorith van der Lee en Marjo Dirks, in samenwerking met Lawless&Lotski, Kaat van der Weide en Marionne Joosten. Het project wordt ondersteund door de Wijkraad Theresia. “Als je dagelijks die rij wachtenden in de kou ziet staan, dan ga je wel nadenken. Dit kan eenieder overkomen. Samen met de kerstgedachte kwamen wij tot deze actie,” aldus Dorith van der Lee.

Broodnodig

Hülya Özdemir die samen met vrijwilligers de voedselbank runt: “Dit is een hartverwarmende actie uit de wijk. Een goede band met de buurt is uiterst belangrijk, onze vrijwilligers en bezoekers voelen zich welkom. Het is een fijne wijk, hier ben ik ook opgegroeid,” aldus Hülya. ‘Broodnodig’ heeft het niet altijd even gemakkelijk: “Onze activiteiten worden niet gesubsidieerd, alles moet uit giften en donaties komen,” Vertelt de medewerkster.

Draag jij al een warm hart toe?

Draagt u de bezoekers van de ‘Stichting Broodnodig’ ook een warm hart toe? Help dan mee en stel voor hen een pakket met hartverwarmende inhoud samen! Je kan je aanmelden vóór 17 december via post@bureaudortih.nl of bel 06-20325030.